Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Kézilabda: simán nyert a Győr

Létrehozva:

Fotó: MTI / Krizsán Csaba

A Győri Audi ETO KC házigazdaként 40-27-re legyőzte a szlovén Krim Mercator Ljubljana csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójából előrehozott szerdai mérkőzésen.

Úgy tűnik, jelenleg nincs olyan vészhelyzet, de ellenfél sem, amely megfékezné, vagy lassítaná az ETO-t. A klubvezetőség tavaly úgy alakította ki a győriek keretét, hogy jelentős betegség- vagy sérüléshullám esetén is minőségi maradjon és ennek most látszik is a haszna.

Az elmúlt hét végén utánpótlás-játékosok sorával verte meg kilenc góllal a Metzet Ambros Martín csapata. Bár a Krim Ljubljana elleni mérkőzésre már visszatérhetett Estelle Nze Minko, Linn Blohm és Jelena Deszpotovics is, korántsem volt ideális a felkészülés a szerdai összecsapásra. Hiányzott Amandine Leynaud, továbbá Lukács Viktória és Faluvégi Dorottya hiányában ismét a jobbkezes Fodor Csengének kellett kezdenie a jobb szélen. 

Az ETO rekordot jelentő, immár 67 mérkőzésből álló, 2018. január 26. óta, tehát csaknem négy éve tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhet a BL-ben, ebben az időszakban 59 győzelem és nyolc döntetlen a mérlege. A statisztikába csak a meccsek rendes játékideje számít bele.

Az első két gólt a szlovének dobták, majd egy 5-1-es sorozattal fordítottak, egyszersmind lendületbe kerültek a hazaiak. A Krim a 13. percig jól tartotta magát, de ellenfele támadásait ezután sem tudta hatástalanítani, saját akcióinak hatékonysága viszont csökkent. A dán Anne Mette Hansen vezérletével a győriek a meccs harmadánál már 17-11-es előnyben voltak. A huszadik találatot a kapus Laura Glauser szerezte, a szünetben pedig már 22-14-re vezetett a csapat.

A nagy különbség miatt a folytatásban bátran cserélhetett Ambros Martín vezetőedző, együttese ellenállhatatlan támadójátékának köszönhetően a 41. percben már tízgólos volt az előny.
A mezőny legeredményesebb játékosa Pintea és Hansen volt nyolc-nyolc góllal, Brattset öttel zárt. A kapuban Laura Glauser és Silje Solberg egyaránt hat védéssel járult hozzá a sikerhez.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink