Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Kézilabda: Már az elődöntőben eldőlhet a kupa sorsa

Létrehozva:

A veszprémi Lékai Máté (b) és a szegedi Borut Mackovsek (j) a férfi kézilabda NB I 8. fordulójában játszott Telekom Veszprém – Pick Szeged mérkőzésen a Veszprém Arénában 2021. november 14-én. Telekom Veszprém – Pick Szeged 26-26. | Fotó: MTI / Vasvári Tamás

Szombaton és vasárnap Győrben rendezik a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét, amelyben már az első nap izgalmakat hozhat. Sőt, igazából már szombaton el is dőlhet a kupa sorsa.

Persze a sportban soha nem lehet előre lefutott mérkőzésekről beszélni, meg tudjuk, hogy egy mérkőzésen bármekkora meglepetés is születhet, de azért józan ésszel nem számíthatunk erre a győri Magyar Kupa final fourban. Ugyanis a szombati nap slágereként két Bajnokok Ligája-csapatunk esik majd egymásnak a Pick Szeged és a Telekom Veszprém személyében. Nem meglepő, hogy a bajnokságban is ez a két csapat harcol a győzelemért (tegyük hozzá, hogy már évek óta, és senki másnak nincs esélye), és valóban nem a csillagok állásából jósolunk, amikor azt mondjuk, hogy aki itt továbbjut, az végül hazaviszi a kupát is.

Ebbe persze beleszólást szeretne nyerni a másik elődöntő két résztvevője, a Budakalász és a Fejér-B.Á.L. Veszprém is, és bár fentebb azt mondtuk (és ki is tartunk emellett), hogy esélytelenül, mégis ott motoszkál a kisördög: hátha most majd elcsípi valaki a nagyokat… 

Szombat délután tehát először háromnegyed ötkor a Budakalász–Fejér-B.Á.L. Veszprém mérkőzést izgulhatjuk végig (és lesz min izgulni, az egészen biztos), negyed nyolckor pedig következik a rangadók rangadója a hazai férfi kézilabdában, Pick Szeged–Telekom Veszprém párosításban. Vasárnap aztán délután negyed hatkor az elődöntő vesztesei mérkőznek meg a bronzéremért, nyolctól pedig a győztesek döntik el a Magyar Kupa sorsát. 

Az biztos, hogy a győri final four kellemes hétvégi időtöltésnek ígérkezik, pláne, hogy a szervezők megspékelték egy válogatott mérkőzéssel is: a vasárnapi bronzmeccset megelőzően a női kéziseké lesz a csarnok, a magyar válogatott háromnegyed háromkor játssza utolsó Európa-bajnoki selejtezőjét Szlovákia ellen.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink