Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Kézilabda: végre kijött a lépés

Létrehozva:

Győri Mátyás, a Tatabánya játékosa lő az AEK Athén ellen | Fotó: Hagymási Bence / Grundfos Tatabánya KC

A Tatabánya hazai pályán 25-24-re legyőzte a görög AEK Athént a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének hetedik fordulójában.

A két győzelemmel és öt vereséggel álló magyar csapat egy hét múlva a portugál Sporting CP vendége lesz a második számú európai kupasorozat csoportkörében.

Négy percet kellett várni az első gólra, ennyi időbe telt, hogy a csapatok megtalálják a nyitott védekezés ellenszerét. A tartalékos Tatabánya – amelyből Hornyák Péter, Piotr Wyszomirski, Bognár Nándor, Bálint Bence és Bodnár Ádám is hiányzott – jól kezdett, 5-3-ra, majd 7-5-re is vezetett, a folytatásban azonban sokasodtak a hibák, ezért nem sikerült ellépni a görögöktől. A végig szorosan alakuló első félidőben – amelyben kétgólosnál nagyobb különbség egyszer sem volt a két csapat között – sok volt a hiba a mezőnyben és támadásban is, végül 12-12-vel mehettek a szünetre a játékosok.

A második felvonást két kiállítással, öt kapott góllal és egy időkéréssel kezdte a Tatabánya, amely ezúttal hét perc után talált be először (12-17). Ancsin Gábor vezérletével hamarosan felzárkóztak a mieink, és bár a beálló körüli védekezés továbbra sem működött, Bartucz László bravúrosan védett. Egy 5-1-es sorozat végén aztán az 54. percben ismét a gyors ellenakciókat vezető magyar csapat állt jobban.

Nem maradtunk izgalom nélkül a végére sem: az AEK Athén ismét fordított, de negyven másodperccel a vége előtt Győri Mátyás találatával 25-24 volt az állás a Tatabánya javára. Az utolsó támadás a vendégeké volt, a mezőny legjobbja, Bartucz azonban egy újabb nagy védéssel biztosította be a győzelmet. A csoport másik mérkőzésén az északmacedón Eurofarm Peliszter 25-23-ra kikapott a francia USAM Nimes Gard otthonában.

A Tatabánya 4 pontjával jelenleg a hattagú csoport utolsó helyén áll, és mivel négyen jutnak az egyenes kieséses szakaszba, a mieink számára létfontosságú mérkőzés következik: a csapat a csoport negyedik helyén álló, 7 pontos Sporting CP otthonába látogat.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink