Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Kézilabda: szlovén ellenfél vár a Fradira

Létrehozva:

Fotó: MTI / Mónus Márton

A Ferencváros házigazdaként 23-21-re legyőzte szombaton a német Borussia Dortmundot a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, Érden. 

A hazaiak keretéből ezúttal Bíró Blanka és Julia Behnke, a vendégektől Amelie Berger, Tina Abdulla, Mie Sophie Sando és Merel Freriks hiányzott, ezért csak tíz mezőnyjátékost tudtak benevezni.

Több mint öt percet kellett várni a magyar csapat első góljára, de a gárda a 11. percben átvette a vezetést. Az első félidő közepén aztán újabb gólszünet: több mint nyolc percig nem találtak be a zöld-fehérek, ám ezt a németek nem tudták kihasználni, mert tíz percen keresztül ők sem szereztek gólt. A magyar bajnoki címvédő hárommal ellépett, de sokasodtak a hibák, ezért Elek Gábor vezetőedző időt kért. A Borussia a hajrában is jól tartotta magát, és mindössze 12-11-es hátrányban volt a szünetben.

A második felvonás elején is jól védekezett mindkét együttes, támadásban viszont ezúttal a Ferencváros bizonyult hatékonyabbnak és egy négygólos sorozattal ismét ellépett ellenfelétől. Váratlanul nagyot fordult a játék képe, a mieink megint sokat rontottak támadásban, csaknem kilenc percig nem találtak be. Yara ten Holte bravúros védéseket mutatott be, ezt a Dortmund egy hatos sorozattal használta ki és ismét vezetett (17-19).

A fáradni látszó vendégek azonban ezúttal sem tudták megőrizni az előnyüket, a Fradi ismét keményen védekezett, egy 5-1-es sorozattal fordított, és Janurik Kinga védéseivel, illetve Szucsánszki Zita góljával biztosította sikerét.

A magyar csapatban Alicia Stolle és Szöllősi-Zácsik Szandra, a németeknél Laura Van der Heijden zárt négy góllal. A kapusok közül Janurik 11, Ten Holte kilenc védést mutatott be.

Ha a csoport másik találkozóján a Brest Bretagne legyőzte volna a Rosztov-Dont, a magyar együttesnek nem kellett volna pályára lépnie a rájátszás első fordulójában, de az oroszok 29-18-ra nyertek Franciaországban.

A Ferencváros így nyolc győzelemmel, három döntetlennel, valamint három vereséggel az A csoport harmadik helyén végzett, és a negyeddöntőbe jutásért a szlovén Krim Mercator Ljubljana lesz az ellenfele.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink