Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Egygólos előny Izrael ellen

Létrehozva:

Izrael-Magyaroroszág világbajnoki selejtezős Tel Avivban | Fotó: Magyar kézilabda-válogatott Facebook oldala

A magyar férfi kézilabda-válogatott 33-32-re nyert Izrael vendégeként a januári világbajnokság selejtezőjének első mérkőzésén Tel-Avivban. A visszavágót szombaton rendezik Tatabányán. A párharc győztese kijut a január 12. és 29. között sorra kerülő svéd–lengyel közös rendezésű vb-re.

A találkozó kezdeti szakaszában a hazaiak könnyen jutottak háromgólos előnyhöz, a mieink a 3. perc elején Ancsin Gábor betörésével kezdték meg a gólgyártást és a felzárkózást. Kiegyenlített küzdelemben a 8. percben sikerült utólérni az ellenfelet, majd a 10. percben a mérkőzés során először megszereztük a vezetést. Megtartani viszont már nem sikerült, mert a védekezésünk nem állt össze, kevés volt az ütközés és a lábmunka is. Ezt kihasználva ismét a házigazdák kezdeményezhettek, visszavették a vezetést, a magyar válogatott azonban szorosan a nyomukban volt.

A szünet után fordulatos szakaszok jöttek, a magyarok 2-0-s etapját 0-4-es, majd 6-1-es követte. A mieinknek sikerült rendeznie a védekezésüket, és az egyre többet hibázó, picit elfáradó hazaiakkal szemben elsősorban Hanusz Egon és Pedro Rodríguez átlag feletti teljesítményére alapozva előnyre tettünk szert. A hajrához érve háromgólos előnyben voltak a csapat, de egy izraeli időkérés után felzárkóztak a hazaiak, Győri Mátyás kihagyott büntetőjét követően pedig az egyenlítésért támadhattak fél perccel a vége előtt, de nem tudtak élni a lehetőséggel.

A magyar csapatban Pedro Rodríguez hét, Hanusz hat góllal zárt, mindketten egy-egy lövést rontottak el. A találkozó legeredményesebb játékosaként az izraelieknél Adir Cohen kilenc találatig jutott.

„Az izraeliek olyan játékot játszottak és azt nyújtották, amire számítottunk, és ami a magyar válogatott számára mindig kellemetlen: gyors, pattogós kézilabdát” – kezdte értékelését Chema Rodríguez, a magyar csapat szövetségi kapitánya. „Mi hullámzó teljesítményt nyújtottunk, van mit javítani a szombati visszavágóra. A győzelemnek természetesen örülünk, hiszen tétmeccset nyertünk meg idegenben, de a visszavágón is észnél kell lennünk, hiszen hasonlóan kellemetlen meccsre számítunk” – tette hozzá.

A jövő évi lesz a 28. férfi világbajnokság, a magyar válogatott eddig 21 alkalommal vett részt a tornán, legjobb eredménye az 1986-os ezüstérem, a legrosszabb az 1995-ös 17. helyezés. Legutóbb, tavaly januárban ötödikek lettek.

A világbajnokság mezőnyének a címvédő Dánián, a rendező Svédországon és Lengyelországon kívül már biztosan tagja Franciaország, Norvégia, Spanyolország, Bahrein, Irán, Katar, Szaúd-Arábia, a Koreai Köztársaság, Argentína, Brazília, Chile, Uruguay és Belgium válogatottja.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink