Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Kézilabda: hetven meccs után az első vereség

Létrehozva:

Fotó: EHF

A Győri Audi ETO KC 30-29-re kikapott a címvédő norvég Vipers Kristiansand otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének zárófordulójában, ezzel megszakadt a 2018 januárja óta, hetven mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozata.

A győriek keretéből csak Amandine Leynaud, a hazaiaktól Karoline Olsen, Nerea Pena, Heidi Löke, Hanna Yttereng és Silje Waade is hiányzott. Az már korábban eldőlt, hogy a mieink csoportgyőztesként a negyeddöntőbe jutnak, vagyis nem kell pályára lépniük a rájátszás első fordulójában.

Remek védekezéssel kezdett az ETO, így a norvégok már a tizedik percben, 2-4-es állásnál időt kértek. A 19. percben még 10-7-re vezettek a győriek, a cserejátékosok érkezésével viszont nagyot változott a játék képe. Az egyre kevesebb hibával játszó Vipers a 25. percben vezetett először, és mivel sorozatban három góllal zárta az első félidőt, a szünetben 16-13-os előnyben volt az egyre több támadást elhibázó magyar csapattal szemben.

A második felvonásban nyitott védekezésre váltott az ötszörös BL-győztes Győr, de a hazaiak Tomori Zsuzsanna irányításával továbbra is remekül védekeztek, Katrine Lunde bravúrosan védett, így csapatuk egy ideig magabiztosan őrizte előnyét (25-21). Miután a norvégok néhány kulcsembere pihenőt kapott, az ETO lendületbe került, egy ötgólos szériával fordított, erre viszont egy időkérés után négyes gólsorozattal válaszolt a címvédő. Az utolsó percben az egyenlítésért támadhatott a Győr, ám Veronica Kristiansen lövését Lunde kivédte, így az ETO több mint négy év után újra vereséget szenvedett a BL-ben.

Ez azt jelenti, hogy véget ért a  rekordot jelentő, hetven mérkőzésből álló veretlenségi sorozat, amely alatt 62 győzelem és nyolc döntetlen volt a győri csapat mérlege – a statisztikába természetesen csak a mérkőzések rendes játékideje számít bele.

A Győrből Anne Mette Hansen, a hazaiaknál Isabelle Gulldén és Marketa Jerabkova zárt hat góllal. A norvég csapatból Tomori Zsuzsanna nem talált a hálóba. A kapusok közül a Kristiansand hálóját őrző Lunde 13, magyar részről Silje Solberg hat, Laura Glauser négy védést mutatott be.

Az ETO 13 győzelemmel és egy vereséggel a B csoport első helyén végzett, így közvetlenül jutott a negyeddöntőbe, ahol a rájátszás első körének egyik továbbjutójával találkozik majd.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink