Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Újít a Google Maps

Létrehozva:

Sokkal élethűbb lesz a navigáció.

Már tesztelik a Google térkép alkalmazás új funkcióját, amely globális bevezetése után látványosabb és realisztikusabb lesz a navigáció a legnépszerűbb GPS-app – írja a Hvg.  Még realisztikusabb lesz a navigáció a Google Térképben: elkezdték bevezetni a 3D-s épületnézetet – írja az Android Police. Az újdonság egyelőre az alkalmazás bétaverziójában, tesztjelleggel érhető el – de néhányan már kipróbálhatták. Az épületek 3D-s megjelenítését a Beállításokban, a Navigáció pontban lehet bekapcsolni – ami azt is jelenti, hogy bármikor vissza is lehet állítani a normál nézetet, ehhez csak ki kell kapcsolni az opciót.

Így néz ki a Google térkép 3D-s változata

A jövőben a felhasználóknak lehetőségük lesz 3D-s épületekkel feltölteni a térképeket a navigáció során. Bár ez egyesek számára nem túl nagy dolog, az ehhez hasonló kis változtatások óriási hatással lehetnek arra, aki minden nap használja a navigációt. Ezen túlmenően az épületek 3D-s vizuális megtekintésével a járművezetők jobban megismerhetik környezetüket. Az egyelőre nem ismert, hogy a közhasználatú Google Maps-változat mikor kaphatja majd meg az újítást, de a készültségi állapot alapján már bizonyára nem kell sokat várni rá.

(Kiemelt képünk illusztráció. Photo: Mohssen Assanimoghaddam/dpa Mohssen Assanimoghaddam / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Legnépszerűbb cikkeink