Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Kézilabda: kellemetlen döntetlen a BL-ben

Létrehozva:

Fotó: MTI / Vasvári Tamás

A Telekom Veszprém házigazdaként csupán 28-28-as döntetlent játszott a portugál FC Porto csapatával a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában.

Felkészülten és taktikusan kezdett a Veszprém, amelyből csak a szezon végén távozó északmacedón Dejan Manaszkov hiányzott, míg Lékai Máté a cserepadról nézte végig a találkozót. Védekezésben nem volt olyan hatékony a csapat, mint támadásban, ezért a portugálok tartani tudták magukat. A házigazdák vezetőedzője, Momir Ilics a 16. percben – döntetlennél – időt kért, ám a helyzet nem változott, így 11-10-re már a jobban védekező Porto vezetett.

A szünetben döntetlent mutatott az eredményjelző, és a folytatásban sem változott a játék képe, egy 4-1-es sorozat végén már két gól volt a jobban védekező portugálok előnye (17-19). Ezután egészen az 51. percig felváltva születtek a gólok, miközben a Veszprém nyitott védekezésre váltott. Rodrigo Corrales visszafogott teljesítménye miatt Vladimir Cupara érkezett a veszprémi kapuba, de a házigazdáknál már a lövések sem voltak olyan pontosak, mint korábban.

A portugálok időkérése után, az utolsó tíz percen belül egy 3-0-s sorozattal visszavették a vezetést a mieink. Ezután az ellenfél a kapusának lecserélésével létszámfölényes támadójátékra váltott. Ötven másodperccel a vége előtt Areia Rodrigues elhibázott egy lövést, ám csapata kivédekezte az utolsó veszprémi akciót, így döntetlennel zárult a találkozó.

A hazaiaknál Petar Nenadics és Kentin Mahé hat-hat góllal, Corrales kilenc, Cupara pedig három védéssel zárt.

A Veszprém hat sikerrel, egy döntetlennel és négy vereséggel csoportja második helyén áll, és jövő héten a Barcelona otthonában szerepel.

Csütörtökön sem maradunk Bajnokok Ligája nélkül: a hat győzelemmel, két döntetlennel és két vereséggel jelenleg csoportharmadik magyar bajnok Pick Szeged a horvát PPD Zagreb vendége lesz.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink