Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Kiemelt hírek

Fővárosi listát állíthat Magyar Péter pártja

Létrehozva:

Három budapesti kerületben indít polgármesterjelöltet Magyar Péter pártja – tudta meg az Index. Magyar Péter pártja a főpolgármesteri tisztségért még nem, de három budapesti kerület elnyerése érdekében viszont indít saját polgármesterjelöltet a Tisza Párt – írja egymástól független forrásokból származó értesüléseire hivatkozva az Index.

A lap információ szerint a Tisza Párt az Európai Parlament mellett a Fővárosi Közgyűlésben is szeretne képviselői helyeket megcsípni, ezért napokon belül tervezik bejelenteni a saját fővárosi listájukat. Erre jogilag minden lehetőségük meg is van, hiszen az ajánlásgyűjtés időszaka még javában tart.

Magyar Péter pártjának fővárosi listájának élére Nagy Ervin színművészt kérték fel, akiben korábban főpolgármester-jelöltként is gondolkodtak Magyar Péterék, de végül nem Karácsony Gergely kihívójaként tervezik elindítani, helyette a Fővárosi Közgyűlésben számítanának rá képviselőként.

E szerint a Magyar Péter fémjelezte politikai alakulat a XI., a XV. és a XXII. kerületben méretné meg magát a június 9-i önkormányzati választáson. Azért három kerületben, hogy megfeleljen a fővárosi listaállítási követelményeknek. A XI. és a XV. kerületben egyaránt a Demokratikus Koalíció politikusa László Imre, illetve Németh Angéla a polgármester, a XXII. kerületben a fideszes Karsay Ferenc, de az ellenzéki előválasztást a DK-s Perlai Zoltán nyerte meg – írja a Népszava.

Magyar Péter: Mi semmilyen döntést nem hoztunk egyelőre a főváros kapcsán

Magyar Péter Facebook oldalán kommentálta az Index értesüléseit, melyben azt írja, hogy „mi semmilyen döntést nem hoztunk egyelőre a főváros kapcsán, de örülök, hogy az Index ilyen jól értesült“.

(Kiemelt képünk forrása: Magyar Péter Facebook oldala)

Legnépszerűbb cikkeink