Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Gázszag miatt ki kellett üríteni egy soroksári iskola épületét

Létrehozva:

70 gyerek panaszkodott rosszullétre, több gyerek kórházba került.

Még a tűzoltók kiérkezése előtt 500 diák hagyta el az iskola épületét – írja a Népszava.  Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője nem sokkal dél előtt arról tájékoztatta az MTI-t, hogy tíz mentőautót riasztottak a helyszínre, 31 gyermeket vizsgálnak meg kórházban.

Ki kellett üríteni Budapesten egy XXIII. kerületi általános iskolát, mert szúrós gázszagot éreztek szerda reggel

Kiss Ádám Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője elmondta: nem sokkal háromnegyed nyolc előtt érkezett a jelzés, hogy egy XXIII. kerületi általános iskolában szúrós szagot éreznek. A fővárosi tűzoltók kiérkezése előtt 500 diák hagyta el az iskolát – tette hozzá.  A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, amelynek eredménye szerint veszélyes anyag jelenlétét nem lehetett kimutatni a levegőben.

Az MTI értesülése szerint az eset a Dinnyehegyi közi Török Flóris Általános Iskolában történt. Győrfi Pál az MTI érdeklődésére elmondta, hogy az iskolához tíz mentőautót riasztottak, és az elsődleges információk szerint egyik gyermek sincs súlyos állapotban, sőt kollégái semmilyen „komoly” sérülést nem találtak. A gyermekek arról számoltak be, hogy szúrós szagot éreztek, illetve enyhe torokkaparás, szédülés jelentkezett náluk. A szóvivő hozzátette, hogy helyszíni orvosi beavatkozásra nem volt szükség, egy autóbusszal, mentős kísérettel, „szakvizsgálat céljából” 31 gyermeket szállítottak a Heim Pál gyermekkórházba.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Merész Márton)

Legnépszerűbb cikkeink