Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Másfél hónapja várják a kilépő papírjaikat egy zuglói iskola volt dolgozói

Létrehozva:

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete több hasonló esetről tud. Az iskolát fenntartó tankerületi központ a Magyar Államkincstárra vár, hogy ki tudják adni a dokumentumokat – az Államkincstárat viszont hallgat az ügyben.

Nem kapnak álláskeresési járadékot, mert másfél hónapja hiába várnak a kilépő papírjukra – erre panaszkodnak egy zuglói iskola korábbi dolgozói – derül ki az RTL Híradó riportjából.

November végén több, nem pedagógus munkakörben dolgozó és tanár is otthagyta a zuglói Hunyadi János Ének-zenei, Nyelvi Általános Iskolát, miután nem írták alá az új jogállásukról szóló munkaszerződést, mert nem értenek egyet a státusztörvénnyel, és inkább más munkát keresnek.

Közülük többen arra panaszkodtak az RTL-nek, hogy bár öt napon belül meg kellett volna kapniuk a kilépő papírjaikat, erre azóta is várnak. Márpedig a dokumentum fontos lenne a munkakereséshez és az álláskeresési járadék igényléséhez.

A munkaügyi központban 40 napon belül pótlási kötelezettségem van, és ez a héten fog lejárni. Úgyhogy ha nem tudom pótolni, akkor álláskeresési járadékot sem kapok

– nyilatkozta az iskola egyik volt tanára a csatornának.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint a zuglói tanárok esete nem egyedülálló: Nagy Erzsébet azt mondta, legalább még két tankerületi központ érintett.

A Híradó megkereste a Közép-Pesti Tankerületi Központot, amely azt közölte, amint az igazolásokat a Magyar Államkincstár a Tankerületi Központ rendelkezésére bocsátja, azoknak továbbítása minden esetben haladéktalanul megtörténik.

Azt RTL kereste az Államkincstárat is, de nem kaptak választ.

(Fotó: Globetrotter19 via Wikipédia)

Legnépszerűbb cikkeink