Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Több ezer pedagógusi, tanári állást hirdetnek

Létrehozva:

A pedagógus szóra ezernél több, a tanár szóra csaknem kétezer álláshirdetést dob fel a közszféra állásportálja, amelyen a tanévzárók óta egyre több az ilyen hirdetés.

Egy online felmérés szerint 5004 tanár jelezte, hogy kész felmondani, ha az új jogállási törvénnyel megszüntetik a pedagógusok közalkalmazotti jogviszonyát.

Az országgyűlés megszavazta a státusztörvényt. A tanító és az óvodapedagógus kifejezésre is álláshirdetések százai találhatók. A Klebelsberg Központ szerint a meghirdetett álláshelyek száma most azért magasabb, mert „a pedagógusok általában a tanév végén és a nyári szünet alatt váltanak munkahelyet”– írja a Szabad Európa.

A Népszava azután összesítette egy nap hirdetéseinek számát, miután megkérdezte az állami iskolafenntartó Klebelsberg Központtól (KK), milyen hatással lehet a szeptemberi tanévkezdésre, hogy az utóbbi hetekben több iskolában is számosan felmondtak. A KK azt felelte, hogy nem tapasztalnak rendkívüli mozgást az előző évekhez képest. A portálon ugyanakkor a pedagógus szóra 1154, a tanár szóra 1878 álláshirdetést lehetett találni egyetlen napon, míg a tanítóból 874-et, óvodapedagógusból pedig 711-et kerestek az adott napon csak ezen a portálon. A lap azt írja, hogy a hirdetések száma a tanévzáró óta napról napra emelkedik.

 (Kiemelt képünk: illusztráció. MTI Fotó: Balázs Attila)

Legnépszerűbb cikkeink