Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

A külföldre készülők számára különösen jól jöhet az OTP újítása

Létrehozva:

Év elejétől kilenc külföldi országban díjmentesen vehetnek fel készpénzt az OTP Bank ügyfelei a bankcsoport több mint 2700 készpénzautomatájából – közölte az OTP Bank az MTI-vel pénteken.

Az akció a következő országokra érvényes:

  • Albánia
  • Bulgária
  • Horvátország
  • Moldova
  • Montenegró
  • Románia
  • Szerbia
  • Szlovénia
  • Ukrajna

A kedvezményt tranzakciószám és a készpénzfelvétel mennyiségi korlátja nélkül vehetik igénybe az ügyfelek.

Az ügyfelek számára a most bejelentett megoldás azt jelenti, hogy nyaralás vagy üzleti út során az érintett országokban nem terheli őket sem külföldi ATM készpénz felvételi díj, sem pedig ATM használati díj.

Az OTP akciója a nyaralást is egyszerűbbé teszi

Az adatok alapján 2023 második negyedévében a magyarok 5,4 millió alkalommal utaztak külföldre, 14%-kal többször, mint az egy évvel korábbi időszakban, írja a KSH friss jelentése. Az egynapos utazások száma 15%-kal, a többnaposoké 13%-kal bővült. A legtöbben Ausztriába, Szlovákiába, Romániába mentek.

Tavaly megdőlt a magyar turistarekord Horvátországban. Ivana Herceg, a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti igazgatója szerint szeptember végéig 18,7 millió turista 102 millió éjszakát töltött az adriai államban. A legtöbben Németországból, Szlovéniából és Ausztriából érkeztek, Magyarország a hetedik legnagyobb küldőállam volt. A magyar vendégek száma 696 ezer volt, ez 20 százalékkal nőtt, az általuk eltöltött 3,5 millió vendégéjszaka 17 százalékkal több a tavalyi egész éves adatnál. Tavaly átlagosan öt napot töltött egy-egy magyar turista Horvátországban.

Júliusban és augusztusban járt a legtöbb magyar vendég Horvátországban, 25 százalékuk szervezett úton vett részt, a többség azonban saját maga intézte a foglalását. A magyarok többsége továbbra is a magánszállásokat kedveli, de egyre nagyobb a hotelt és a kempinget választók aránya. A horvát turisztikai vezető szerint már a tavaszi hónapokban és ősszel is egyre több magyar vendéget fogadnak Horvátországban.

Montenegró egy természeti ékszerdoboz, ahol minden egy helyen megtalálható: égbekiáltó hegyek, a világ második legmélyebb kanyonja, érintetlen tájak, őserdő, égszínkék és türkiz tengervíz, ahol a delfinek hancúroznak. Ezért nem is meglepő, hogy egyre többen utaznak oda Magyarországról. A keleti és a nyugati világ határán álló Montenegró, a változatos kultúra és vallási hatások országa, Európa egyik legkedveltebb turisztikai célpontja. Természeti kincsei mellett, kulturális kincsekben is bővelkedik.

A közelmúltig Bulgária sajnos nem a szépen karbantartott parkos sétányokról és a mediterrán hangulatot árasztó luxusról volt ismert, de a turisztikai irodák szerint napjainkra a negatív sztereotípiák ellenére is egyre többen keresik fel az országot. A rövid repülési idő miatt is vonzó úticél, repülőgéppel kevesebb, mint két óra alatt elérhető. Bulgária homokos strandjai joggal váltak az hazánkból kiutazók kedvenceivé. Számos partszakasz büszkélkedhet Kék zászlóval, amellyel a tisztaságot és a remek vízminőséget díjazzák.

(Kiemelt képünk illusztráció / Forrás: Pixabay)

Legnépszerűbb cikkeink