Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Így lehet megfizethető egy súlyos betegség külföldi kezelése

Létrehozva:

Egy külföldi, modern és jól felszerelt kórházban, magasan képzett szakorvosok segítségével nagyobb lehet az esélyünk a gyógyulásra súlyos betegség esetén is. Ma már arra is van mód, hogy havi néhány ezer forintos díjért cserébe számunkra is megnyíljon a külföldi gyógykezelés lehetősége, ha kritikus betegséggel kell szembenéznünk.

Ki ne tette volna fel magának már a kérdést: vajon meg kell-e majd küzdenem életem során valamely komolyabb betegséggel? Akkor is ez motoszkál bennünk, ha felfedezünk egy ismeretlen tünetet: lehet, hogy rák? Csak rosszul vettük a levegőt, vagy a szívünk rendetlenkedik? Természetesen okkal tartunk ezektől a súlyosabb problémáktól, hiszen az orvostudomány fejlettsége ellenére még mindig vannak gyógyíthatatlan vagy nagy kockázattal járó, bonyolult beavatkozást igénylő betegségek.

 

Egy kritikus betegség esetén reményt ad a külföldi kezelés

Az aggodalom még inkább jelen van az életünkben, ha a családban gyakran előfordul egy adott betegség, amelytől féltjük önmagunkat, gyermekeinket. A ma már elérhető géntesztekkel fényt is deríthetünk arra, hogy milyen jellegű megbetegedésekre vagyunk hajlamosak. Az életkor előrehaladtával pedig genetikai érintettség nélkül is egyre inkább tartunk a súlyosabb egészségügyi gondok megjelenésétől. Hiszen még ha egészséges életmódot folytatunk is, a külső káros tényezőknek (például adalékanyagok az ételekben, légszennyezés) egyre hosszabb idő óta vagyunk kitéve.

 

Jól tudjuk, hogy egy súlyos betegség esetében rendkívül nagy, akár életet mentő szerepe lehet annak, hogy megfelelő eszközökkel, szakértelemmel, odafigyeléssel történik-e a kezelés. Ha egy ilyen életünkre nézve kockázatos helyzetben választhatnánk, hol végezzék a műtétünket, gyógykezelésünket, lássuk be, nagy eséllyel inkább egy külföldi kórház mellett döntenénk.

 

Hiszen a hazai egészségügy helyzete közismert, a külföldi kórházakról pedig több pozitívumot hallhattunk. A körülmények jóvall kellemesebbek, a jól megfizetett, készséges és magas szakértelmű egészségügyi személyzet pedig a legmodernebb eljárásokkal és eszközökkel nagyobb eséllyel kísérli meg a gyógyítást.

Fizetik a külföldi kezelést, a kísérő számláját, a gyógyszereket, és a kórházi napokra még pénz is jár

Csakhogy egy külföldi kórházi tartózkodás összegét aligha bírja el a családi kassza. Erre született megoldásként a külföldi gyógykezelésekre szóló biztosítás.

 

Magyarországon két biztosító kínál ilyen lehetőséget, melynek keretében a következő betegségek diagnosztizálása esetén külföldi gyógykezelésben részesülhetünk:

  • rosszindulatú daganat;
  • bypass műtét, szívbillentyű-csere vagy korrekció,
  • koponyaűrön belüli és specifikus gerincvelő-műtét,
  • egyes szervátültetések, csontvelő-átültetés;
  • valamint az egyik biztosító terméke a gerincoszlop jóindulatú daganatának műtétjét is tartalmazza.

 

A biztosítás a fenti betegségek esetén fizeti többek között a külföldi kórházban tartózkodás díját, illetve kezelésünk költségeit a legjobb szakemberek által.

Emellett fedezi a ki- és hazautazás költségét a beteg és egy kísérője számára, akinek még a szállásköltségét is állják. Általában egy biztosítási évben maximum 1 millió euró, a teljes időtartam alatt pedig maximum 2 millió euró értékben finanszírozzák kezelésünket.

Az itthon kiváltható gyógyszereket is fizeti a biztosítás: az időtartam alatt maximum 50 ezer eurós értékig. A kórházi benntartózkodás idejére pedig napi 100 euró kórházi térítési díjat is kaphatunk maximum 60 napig.

A legnagyobb szaktekintélyek foglalkoznak a gyógyításunkkal

Attól pedig nem kell tartanunk, hogy egy idegen ország egészségügyi rendszerében, nyelvtudás nélkül kell majd elboldogulnunk – a biztosító ugyanis meg is szervezi a kezelésünket.

 

Kapcsolatban áll ugyanis a nemzetközi Further hálózattal (a korábbi Best Doctor jogutódja), amelynek több mint 50 ezer olyan, különböző nemzetiségű orvos a tagja, akik szakterületükön elismert tekintélynek számítanak. A hálózatnak nemcsak a kapcsolatrendszere, de ügyfélköre is igencsak kiterjedt: a világ 100 országában 40 millió ember számára nyújtanak kiemelkedő színvonalú szolgáltatást.

 

A magyarországi két biztosító, amelynél elérhető a külföldi gyógykezelésre szóló termék, nem maga szervezi tehát meg a gyógykezelésünket, hanem orvosi papírjainkat továbbítja a Further felé. A szervezet külföldi szakorvosai felállítanak egy második orvosi szakvéleményt, és javaslatot tesznek a lehetséges legjobb módszerrel, eszközökkel végzett kezelésre, valamint a kezelést legjobban elvégezni tudó specialistákra.

 

Ha a kezelés mellett döntünk, akkor pedig megszervezik az utazásunkat, lefoglalják kísérőnk számára a szállást, elintézik a kórházi felvételt és az egyéb teendőket. A külföldi kezelést követően is kapcsolatban maradnak velünk, a felépüléshez tanácsadást és támogatást biztosít.

 

Melyek a biztosítás feltételei, és mennyibe kerül?

Rendkívül kiterjedt szolgáltatási körű, a diagnózistól a gyógyulásig vezető utat végigkísérő termékről van tehát szó, amelyet önállóan vagy más termék kiegészítéseként is megköthetünk 19 és 64 éves kor között. Nem szükséges orvosi vizsgálat sem hozzá, csupán egy részletes egészségügyi nyilatkozatot kell kitöltenünk, a biztosítási védelmet pedig 85 éves korunkig élvezhetjük. A biztosítások ugyanis határozatlan időre köthetők, de bármelyik évforduló előtt felmondhatjuk a szerződést.

 

Családi konstrukciót is választhatunk, ez esetben pedig 19 évesnél fiatalabb gyermekeinkre is kiterjeszthetjük a biztosítási védelmet. A biztosítási díjból családi szerződésnél 10 százalékos kedvezményt kapunk –   háromnál több gyermek esetén pedig a negyedik és további gyermekek számára ingyenes a biztosítás.

 

A külföldi gyógykezelésre szóló biztosítások díjának mértéke pontosan nem határozható meg, hiszen több tényezőtől is függ (például a korábbi betegségek, az életkor, a fizetési gyakoriság). Általánosságban azonban elmondható, hogy 90-100 ezer forintos éves díjjal, a gyermekek esetében pedig évi 40 ezer forintos éves díjjal számolhatunk.

 

Megfizethető díjért cserébe kapjuk meg a borsos árú szolgáltatást

Ezért a díjért cserébe az adott egészségügyi probléma esetén olyan szolgáltatáscsomagot kapunk, amelyet önerőből aligha tudnánk finanszírozni. A kórházi számlák, a kísérő és az utazás költségei olyan összegekre rúgnának, amelyet talán egyáltalán nem, vagy csak hitelek segítségével tudnánk kifizetni.

 

A biztosítás azonban lehetővé teszi, hogy egy anyagilag ilyen nagy kihívást jelentő megoldás is nyitva álljon számunkra, ráadásul a legjobb szakemberek gyógyító munkáját vehetjük igénybe.

Ha genetikailag hajlamosak vagyunk valamelyik kritikus betegségre, vagy úgy érezzük, hogy tartanunk kell a megbetegedéstől, akkor érdemes alaposabban is megismerni a külföldi gyógykezelésre szóló biztosítások részleteit. Hiszen egy ilyen konstrukció segítségével baj esetén olyan szolgáltatásokban lehet részünk, amelyekre egyéb esetben csak jelentős anyagi teher mellett lenne lehetőségünk.

 

Legnépszerűbb cikkeink