Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Gyógyíthatatlan beteg Paul Auster

Létrehozva:

Rákkal kezelik Paul Auster amerikai írót, a New York trilógia világhírű szerzőjénél még tavaly diagnosztizálták a betegséget, azóta kezelést kap – ezt az író felesége osztotta meg a nyilvánossággal a közösségi oldalán.

Siri Hustvedt, aki szintén író, elmondta, hogy férje a betegsége miatt tűnt el hónapokra a közösségi oldalakról. Mint fogalmazott, a rák „a legközelebbi hozzátartozók számára is megváltoztatja a mindennapok realitását” – közölte a bejegyzést felfedező Könyves Magazin.

Austert decemberben diagnosztizálták a kórral azt követően, hogy hónapokig betegeskedett, jelenleg egy New York-i rákklinikán kezelik.

„Szerintem szörnyű lenne egyedül lenni Rákországban. Olyasvalakivel élni, akit kemoterápiával és immunterápiával kezelnek olyan, mint folyamatosan egyensúlyozni a közelség és a távolságtartás közt: olyan közel kell lenned hozzá, hogy szinte te is a bőrödön érzed a kezeléseket, de kellő távolságban is kell maradnod, hogy valóban segíteni tudj. Túl sok empátia hasznavehetetlenné tesz. Nagyon pengeélen táncol ilyenkor az ember, de erről szól az igaz szerelem” – írta a bejegyzésében Hustvedt.

A portál emlékeztetett, hogy a 76 éves Auster a kortárs amerikai irodalom egyik legjelentősebb alakja, akinek könyveit több mint 40 nyelvre fordították le világszerte. Legfontosabb művei közé tartozik az Üvegváros, A magány felfedezése vagy a Kísértetek, a nagy áttörést a New York trilógiával érte el, amely 1987-ben jelent meg.

(Kiemelt kép: Paul Auster és Siri Hustvedt írók otthonukban, Brooklynban. Mindketten aktív tagjai a Writers Against Trump mozgalomnak. Fotó: Eva Tedesjö / DN / TT NEWS AGENCY / TT hírügynökség az AFP-n keresztül.)

Legnépszerűbb cikkeink