Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Válaszolt a kormány Magyar Péter vádjaira

Létrehozva:

Magyar Péter ma azt mondta, bizonyítékai vannak, hogy a Völner-Schadl korrupciós per nyomozati anyagát Rogán Antalék meghamisították.

„Magyart elhagyta a felesége, elvesztette a felesége által szerzett munkahelyeit, és ezért bosszút akar állni” – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az ATV.hu-nak, reagálva arra, hogy Magyar Péter szerint Rogán Antalék manipulálták a Völner–Schadl-ügy ügyészségi iratait, és erre bizonyítékai is vannak. Hasonlóan reagált a Kormányzati tájékoztatási központ is, hozzátéve, hogy szerintük Magyar állításai alaptalanok, „minden, amit mond, üres szóbeszéd”.

„A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter már az Országgyűlésben Jámbor András kérdésére is elmondta, hogy Schadl Györgyöt nem ismeri. Nem találkozott és nem is beszélt vele soha” – tette hozzá a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Magyar Pétert szerda reggel tíz órától tanúként hallgatták meg a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen. Újságírói kérdésre Magyar Péter azt mondta, három állítást tud megfogalmazni. Az egyik, hogy a korrupciós botrány fő gyanúsítottja, Schadl György Rogán Antal propagandaminiszter embere volt. Másodikként megismételte, hogy a kormány már a meggyanúsítás és az őrizetbe vétel előtt tudott arról, hogy titkos megfigyelés zajlik, és erről Völner Pált is tájékoztatták. „Azt, hogy konkrétan ki mit tudott, és ki kit tájékoztatott, nem tudtam elmondani” – tette hozzá.

Magyar Péter a mai meghallgatáson azt is elmondta, hogy Rogán Antal és/vagy Rogán Antal emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták, átírták, megmásították az ügyészségi iratokat. ”Ami annyit jelent, hogy vagy kivettek belőle dolgokat, vagy kihúztak vagy megmásítottak dolgokat” – mondta.

Magyar Péter az informátorait is megnevezte

Magyar kedden posztolt arról, hogy a kormány már fél évvel a gyanúsítások kimondása előtt tudta, hogy mi zajlik a végrehajtói karnál, és hogy Völner Pál érintett az ügyben. „Völner Pál már fél éve tudott arról, hogy titkos megfigyelés folyik, és a kormányt figyelmeztette erre” – mondta, hozzátéve, hogy információi részben volt feleségétől, Varga Judit akkori igazságügyi minisztertől, részben Gulyás Gergelytől származnak. Magyar elmondása szerint tavaly decemberben beszélt utoljára Gulyással, Varga Judittal pedig a közös gyerekeik kapcsán szokott.

Magyar Péter először a Partizánnak adott interjút közvetlenül a kegyelmi ügy kirobbanása után, mert felháborította, ahogy a jobboldali sajtó – szerinte Rogán Antal vezetésével – bánt a köztársasági elnökkel. Kijelentései alapján több nyomozás is indult.

(Kép forrása: Facebook / Magyar Péter)

Legnépszerűbb cikkeink