Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölti vitát kezdeményez

Létrehozva:

Karácsony Gergely csak bizonyos feltétellel hajlandó megjelenni.

Vitézy Dávid levelet küldött minden főpolgármester-jelöltnek, amelyben arra kérte őket, hogy csatlakozzanak a Tiszta kampányt Budapesten! című felhívásához, amelyben egyebek mellett főpolgármester-jelölti vitát kezdeményez – írja a 24.hu.

A Brenner Kolomannak (Jobbik), Grundtner Andrásnak (Mi Hazánk Mozgalom), Karácsony Gergelynek (DK, MSZP, Momentum, Párbeszéd) és Szentkirályi Alexandrának (Fidesz) címzett levélben Vitézy azt írja: „Budapest jövője fontosabb annál, mint hogy feláldozzuk az öncélú pártpolitika oltárán. A budapestiek tisztességes kampányt érdemelnek, amely sárdobálás és gyűlöletkeltés helyett közös jövőnkről szól.”

„Bár számos kérdésben eltér a véleményünk, hiszek benne, hogy közösen példát tudunk mutatni demokratikus politikai kultúrából és olyan kampányt tudunk folytatni, mely egymás lejáratása helyett Budapest jövőjéről és szakpolitikai elképzeléseinkről szól”

– írta Vitézy.

Karácsony Gergelynek van egy feltétele

Arra kérte a többi főpolgármester-jelöltet, hogy a mellékelt „Tiszta kampányt Budapesten!” nyilatkozat aláírásával tegyenek hitet és vállalást a Budapesthez méltó politikai kultúra és a tisztességes kampány mellett.

Karácsony Gergely egy szerdai sajtótájékoztatón reagált is kihívásra. Mint mondta, hajlandó kiállni nyilvános vitára de csak azután, hogy letisztázódott, ki is a valódi kihívója – írja a Telex.

Karácsony azt mondta a vitára vonatkozó kérdésre, hogy természetesen kiállna, de úgy gondolja, hogy Vitézy Dávid és Szentkirályi Alexandra közül csak az egyik valódi jelölt. Így azután tartja ezt aktuálisnak, ha az egyikük visszalépett a másik javára, és „kiderült, kit képvisel valójában Vitézy Dávid”.

A főpolgármester korábban azt mondta, a függetlenként, az LMP támogatásával induló Vitézy – akiről azt mondja, hogy kb. fél éve tudja, hogy el fog indulni – szerinte a Fidesz jelöltje, akinek a javára végül Szentkirály Alexandra vissza fog lépni. Vitézy Dávid ezt a Telexnek adott interjújában tagadta.

(Fotó: Vitézy Dávid hivatalos Facebook oldala)

Legnépszerűbb cikkeink