Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Kiemelt hírek

Vitézy Dávid: Én vagyok Karácsony egyetlen esélyes kihívója

Létrehozva:

Erős kritika és néhány programpont is elhangzott Vitézy Dávid Népszavának adott interjújában.

Az LMP főpolgármester jelöltje, Vitézy Dávid magát tartja Karácsony Gergely egyetlen esélyes kihívójának – derült ki a Népszavának adott legfrissebb interjújából. Pedig nem lépett vissza a Fidesz jelöltje, Szentkirályi Alexandra sem, akinek indulása inkább a jelenlegi főpolgármesternek kedvez a közvéleménykutatások szerint. 

A múlt pénteki, Partizán-által szervezett főpolgármester-jelölti vitában viszont csak Vitézy és Karácsony vett részt. A vitát egyébként Vitézy állítása szerint ő nyerte, ugyanis ott „Kiderült, hogy az a Karácsony-kép, amelyet évek óta építgettek, miszerint a kivéreztetett főváros semmit sem tehet, hamis. Az Orbán-kormány persze, ahol lehetett, szívatta a fővárost, de ez nem lehet ok és magyarázat a végtelenített semmittevésre.”

Nemcsak az LMP szavazóira számít a korábbi közlekedésért felelős államtitkár, hanem a Tisza Párt és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt támogatóira is, mivel egyiknek sincs saját főpolgármester jelöltje. Vitézy szerint hasonló újító szellem jellemzi őt és Magyar Pétert is, ami vonzó lehet a kiábrándult szavazóknak. Az mindenesetre hasonlóság a két politikus között, hogy rengeteget utaznak, és még Magyar az országot, Vitézy Budapestet járja be teljes egészében, beleértve a külső kerületeket is. Utcai fórumokon, beszélgetéseken vesz részt, szerinte sokkal inkább érdekli a választópolgárokat a helyi problémákra adott válaszok, mint a közgyűlés várható összetétele.

Vitézy Dávid egységes parkolási rendszert és BKK-rendészetet tervez

Az interjúban szóba jött Vitézy néhány programterve is, mint például a saját BKK-rendészet felállítása. És egységesítené a budapesti parkolási rendszert is, amit külső cégek helyett a BKK-ra bízna. A kerületek pedig közterület arányosan részesednének a bevételből. Ehhez viszont az önkormányzati törvény módosítására is szükség van, amit ígérete szerint már az első közgyűlésen kezdeményezni fog megválasztása esetén.

Vitézy abban is bízik, hogy sokkal jobban együtt tudna működni a kormánnyal mint Karácsony Gergely. Akit Dobrev Klárával egyetemben felelőssé tett azért, mert az uniós jogállamisági eljárásokat hajszolják, aminek következtében a főváros hatalmas összegtől esett el, ugyanakkor az ország sem lett demokratikusabb. Ezért ha tehetné, ő lezárná ezeket az eljárásokat. Vitézy magabiztosan áll a választásokhoz, és szerinte megnyeri, de ha nem, akkor is beül majd a közgyűlésbe, ahol véleménye szerint új politikai szereplők is helyet kapnak majd.

(Kép forrása: 2020.02.04. Budapest. Vitézy Dávid a Budapest Fejlesztési Központot (BFK) nonprofit zrt. vezérigazgatója. Fotó: Pesti Hírlap archív)

Legnépszerűbb cikkeink