Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Lengyelország háborúba léphet

Létrehozva:

Ha Ukrajna vesztésre áll Oroszországgal szemben, akkor Lengyelország is belép a háborúba, mondta az ország párizsi nagykövete.

Ukrajna vagy megvédi a függetlenségét, vagy be kell lépnünk a konfliktusba – jelentette ki Lengyelország párizsi nagykövete a francia LCI tévécsatornának adott interjúban, amit az Ukrajinszka Pravda idéz.

Jan Emeryk Rościszewski azt mondta: nem a NATO, Lengyelország vagy Szlovákia fokozza a nyomást, hanem az Ukrajnát megszálló Oroszország. Oroszország foglalja el Ukrajna területeit. Oroszország gyilkolja az ukrán népet, és Oroszország rabol el ukrán gyerekeket – jelentette ki a nagykövet, hozzátéve, hogy „alapvető értékeinket, civilizációnk és kultúránk alapjait fenyegeti” az orosz agresszor, így

egy ukrán vereség esetén nem lesz más választásuk, mint belépni a háborúba.

A nagykövet nyilatkozatán később finomított a nagykövetség: közölték, hogy aki figyelmesen végighallgatja a beszélgetést, annak nyilvánvalóvá válik, hogy nem történt bejelentés Lengyelország közvetlen beavatkozásáról a konfliktusba, a diplomata csupán figyelmeztetett egy ukrán vereség lehetséges következményére, egy lehetséges orosz támadásra vagy több közép-európai ország – a balti államok és Lengyelország – bevonódására.

(Kiemelt képünk: pixabay)

Legnépszerűbb cikkeink