Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

A vasárnap már nyárszerű lesz

Létrehozva:

Szombaton igazi tavaszi idő lesz: napos, gomolyfelhős idő várható. Néhol előfordulhat kisebb záporeső, a Nyugat-Dunántúlon és az Északi-középhegységben néhány zivatar is lehet.

Visszatér a tavasz: Finnországtól a Fekete-tengeren át egészen Ciprusig hullámzó front húzódik, amely mentén többfelé fordul elő eső, zápor, zivatar. Európa északnyugati részei fölött sekély ciklonok találhatóak markáns frontok nélkül, így onnan csak kisebb mennyiségű csapadékról érkezik jelentés – közölte a met.hu. Másutt, így a Kárpát-medence környékén és a mediterrán térség nagyobb részén anticiklon alakítja az időjárást. A legmagasabb nappali hőmérséklet csak a kontinens délnyugati és délkeleti peremterületein haladja meg a 20 fokot, de Közép-Európában többfelé a 10 fokot sem éri el a csúcshőmérséklet.

Szombat estig a Kárpát-medence időjárását délies áramlással érkező egyre melegebb levegő alakítja.

Pénteken még gomolyfelhős idő várható, és legfeljebb néhol fordulhat elő kisebb záporeső. A gomolyfelhők estére összeesnek, de éjszaka délnyugat felől átmenetileg vastagabb felhők sodródnak fölénk. Néhol – nagyobb eséllyel az éjszaka második felében az északi tájakon – előfordulhat zápor.

Szombaton napos, gomolyfelhős idő várható. Néhol előfordulhat kisebb záporeső, a Nyugat-Dunántúlon és az Északi-középhegységben néhány zivatar is lehet.

A déli szél napközben az ország nyugati felén megélénkül, a Dunántúl északnyugati részein meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul, de a hidegre hajlamos északkeleti helyeken és a Duna-Tisza közén hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 19 és 23 fok között valószínű.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, vasárnap napos időre lehet számítani, kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel, csapadék nem várható. A déli, délkeleti szél sok helyütt megélénkül, az Északnyugat-Dunántúlon megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 4 és 11, délután 23 és 27 fok között valószínű.

(Képünk illusztráció / Fotó: pasja1000/Pixabay)

Legnépszerűbb cikkeink