Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Időjárás lesz a hétvégén

Létrehozva:

Pénteken ugyan még borongós időjárás lesz jellemző hazánkban, ugyanakkor vasárnapra országos esőnek már nyoma sem lesz.

Változékony időjárás várható a hétvégén: kezdetben még a felhőké lesz a főszerep, ám vasárnapra már szinte mindenhol kisüt majd a nap. Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, viszont az északkeleti területeken többórás napsütés várható. Északkeleten, keleten fokozatosan megszűnik az eső, míg hazánk délnyugati felében ismétlődő jelleggel számíthatunk esőre, záporesőre, néhol zivatarra, lokálisan a Dunántúlon hullhat kiadós mennyiség – írja előrejelzésében a HungaroMet.

A csapadékhajlam a nap második felében ott is csökken. A keleties szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik, de zivatarok környezetében is lehet szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 27 fok között alakul, a csapadékosabb délnyugaton mérhetjük az alacsonyabb, északkeleten a magasabb értékeket. Késő estére 12 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton északkelet felől tovább vékonyodik, szakadozik a felhőzet, reggelre már jórészt csak fátyolfelhők lesznek felettünk, a délnyugati tájakon marad felhős az idő. Az éjszaka első felében az ország délnyugati felén, harmadán még elszórtan lehetnek záporok, de ezek reggelre fokozatosan szinte mindenütt lecsengenek. Az északias irányú szelet élénk, északnyugaton erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között alakul, de az északi völgyekben több fokkal hidegebb is lehet.

Vasárnap, azaz anyák napján általában sok napsütésre van kilátás gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Szórványosan kialakulhat záporeső, zivatar. Helyenként megélénkül a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 6 és 14, a csúcsérték 21 és 27 fok között valószínű.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Magali Cohen / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)

Legnépszerűbb cikkeink