Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Megújult az OTP netbankja

Létrehozva:

Képünk illusztráció | Fotó: Shutterstock

Megjelenésben és átláthatóságban is felzárkóztak a konkurens pénzintézetek digitális bankolásához.

Az OTP Bank leginkább szembetűnő, friss innovációja az Internet- és Mobilbank megújítása. 

A digitális szolgáltatás igénybevételéhez szükséges regisztráció elindítható a korábbi alkalmazásokból, az OTP Bank honlapjáról, vagy az új mobilalkalmazás letöltésével is, mind Android, mind pedig iOS alapú rendszereken. A Mastercard 2020-as felmérése rámutatott, hogy 2018 és 2020 között 29 százalékról 56 százalékra bővült a mobilbanki felhasználók aránya a bankkártya-birtokosok körében. A folyamatosan bővülő ügyfélkört és a digitális bankolás utáni keresletet felismerve az OTP Bank jelenetős fejlesztések után teljesen megújította lakossági internetbanki szolgáltatását és a mobilalkalmazását. A rendszer túl van már egy sikeres tesztidőszakon, és minden OTPdirekt internetbanki szolgáltatási szerződéssel rendelkező ügyfél számára elérhető.

Az alkalmazásban rengeteg új funkció kapott helyet, többek közt egy Kiadásfigyelő is, amelynek köszönhetően egyszerűen áttekinthetővé válnak kiadásaink, illetve bevételeink összegének alakulása is. A rendszer ráadásul automatikusan felismeri a tranzakciók formáját és különböző szempontok szerint kategóriákba sorolja azokat. Ezáltal szét tudjuk szálazni, hogy egy hónapban például mennyit költöttünk bevásárlásra, szórakozásra, vagy éppen közlekedésre. Összevethetővé váltak továbbá az elmúlt három hónap átlagos havi költései is, és azt is nyomon követhetjük, hogy az aktuális havi költés hol tart az átlagoshoz képest.

Megtakarításainkat a Portfóliónézet funkció alatt érhetjük el – ami információt nyújt az alkalmazást használó ügyfeleknek az OTP Banknál tartott valamennyi megtakarításukról. A külön díjat is maga után vonó SMS-értesítők helyett a mobilalkalmazás azonnali alkalmazás értesítéseket küld számunkra, amelyben értesíti az ügyfeleket a kártyás vásárlásokról és egyéb tranzakciókról. Emellett elérhetővé vált a mobilbankban a QR-kódos csekkbefizetés is, így nem kell külön alkalmazást sem használnunk a csekkbefizetésekhez. 

Az azonnali, rendszeres és időzített átutalások mellett az ügyfeleknek adományozásra is lehetőségük van, de kedvezmények sora is várja az érdeklődőket. A felület emellett alkalmas az internetes biztonsági kód beállítására és az online kártyás tranzakciók jóváhagyására is. Végül pedig olyan extra funkciók is helyet kaptak az alkalmazásban, mint az állampapír vásárlás lehetősége, illetve a személyi kölcsön igénylés.

PH

Legnépszerűbb cikkeink