Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Elfoglalják a Kossuth teret kedden a státusztörvény miatt

Létrehozva:

Legyünk mi a változás! címmel szervez tiltakozást kedd reggelre a Kossuth Lajos térre az Egységes Diákfront és az aHang, miután holnap szavaznak az országgyűlés a státusztörvényről. A demonstrációt egész napra tervezik, a parlamenti döntést kísérő vita élő közvetítésével összekötve.

A pedagógusok státusztörvényét június 16-án rendkívüli ülésen tárgyalta az Országgyűlés, több mint 18 órán át tartott a vita – írja a Telex.

A kulturális bizottság fideszes többsége pár nappal később, június 22-én már elfogadta a törvényjavaslat végső verzióját, de az utolsó, döntő szót az Országgyűlés mondja ki.

A Belügyminisztérium március 2-án tette közzé a pedagógusok további béremeléséről és a köznevelést érintő kérdésekről szóló jogszabálytervezetet.

Ebben szó van a bérrendezésről és a teljesítményértékelés bevezetéséről, de a legfontosabb változás, hogy megszűnne a pedagógusok közalkalmazotti jogviszonya, ehelyett a kormány köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyt akar bevezetni.

(Kiemelt kép: az ADOM Diákmozgalom, a Pedagógusok Szakszervezete, a Civil bázis, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és az Egységes Diákfront „Szabadságmenet” elnevezésű, az oktatás fejlesztését követelő demonstráción Budapesten, a Hősök terén 2023. március 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd)

Legnépszerűbb cikkeink