Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Távol maradt az LMP az „összellenzéki” tüntetéstől

Létrehozva:

Ungár Péter, az LMP társelnöke szerint a politikának nem a civilek és szakemberek elé és helyére, hanem mögéjük kellene felsorakozni.

Megmagyarázta az LMP társelnöke, Ungár Péter, hogy miért marad távol pártja a február 25-re, vasárnapra szervezett közös DK-MSZP-P-Momentum tüntetéstől – írja a hvg.hu. Ungár szerint inspiráló volt látni, hogy mennyien álltak ki a gyerekvédelem ügye mellett a tartalom-előállítók által szervezett február 16-i megmozduláson, és egyetértenek az ott elmondottakkal: a gyerekvédelem ügye a pártpolitikán felülemelkedik.

Jó, ha bármely párt „konkrét javaslatokkal, tervekkel, a gyermekvédelemmel foglalkozik, de a tanártüntetésekhez hasonlóan az LMP álláspontja az, hogy nem a civilek és szakemberek elé és helyére, hanem a civilek mögé kell állni a politikának” – írta közleményében.

Bár lehetséges érveket mondani a közvetlen államfőválasztás mellett, az „nem kezeli azokat az okokat, ami okozta ezt a gyalázatos kegyelmi ügyet” – írja a párt társelnöke. Hozzáteszi:

A közvetlen elnökválasztás álláspontunk szerint egy üres, tartalmatlan szlogen, hasonló a feles alkotmányozáshoz és egyéb ellenzéki nagyotmondásokhoz, amelyek hiteltelenítik azokat, akik ezt mondják”.

Az LMP szerint súlyos hibát követ el a többi ellenzéki párt, „ha a Fidesz jelöltén kívül más nincs, aki végigmegy a parlamenti eljáráson és az elnökválasztás pillanatában képviseli azokat, akiknek megrendült a bizalmuk a gyalázatos kegyelmi ügy miatt”.

Mint arról korábban beszámoltunk: az ellenzék vezető politikusai mellett Iványi Gábor lelkész is felszólal a négy ellenzéki párt közös tüntetésén a Parlament előtt február 25-én 15 órától, amely a közvetlen köztársaságielnök-választás mellett és az orbáni pedofilhálózat ellen szerveződött. A Demokratikus Koalíció részéről Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, európai parlamenti képviselő, a Momentum részéről Bedő Dávid országgyűlési képviselő, az MSZP részéről Kunhalmi Ágnes társelnök, a Párbeszéd – ZÖLDEK részéről Szabó Tímea ügyvezető társelnök, a Főváros képviseletében pedig Karácsony Gergely főpolgármester is felszólal a Kossuth téri rendezvényen.

Az LMP beperli az Igazságügyi Minisztériumot

Az LMP vasárnap kiadott közleményében jelentette be, hogy beperlik az Igazságügyi Minisztériumot K. Endre kegyelmi ügye kapcsán: „Az LMP szerint a valódi kérdés továbbra is az, hogy milyen indokkal kapott kegyelmet K. Endre. Novák Katalin és Varga Judit lemondása csak egy tüneti kezelés volt, magyarázatot és bocsánatkérést továbbra sem adott senki, ezért Süveg Anna, az LMP – Magyarország Zöld Pártja szóvivője közérdekű adatigénylésben kérte ki az Igazságügyi Minisztériumtól K. Endre kegyelmi ügyének felterjesztési dokumentumát, a kegyelmi döntéshez szükséges előkészületi iratokat és a további kapcsolódó dokumentációt. Az iratok kiadását a minisztérium megtagadta, ezért az LMP peres úton fogja érvényesíteni követelését – áll a párt közleményében.

(Kiemelt kép forrása: Ungár Péter Facebook-oldala)

Legnépszerűbb cikkeink