Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Deák téri kettős gyilkosság: 25 év fegyház

Létrehozva:

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét – közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.

A Deák téri késelés másod és harmadrendű vádlottra csoportosan elkövetett rablás bűntette és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt 7 év 6 hónap fegyházbüntetést és 6 év közügyektől eltiltást, valamint 5 év fegyházbüntetést és 5 év közügyektől eltiltást szabott ki – közölték. Az ítélet nem jogerős, azzal szemben mind az ügyészség, mind pedig a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

A bírósági közlemény szerint 2020. május 22-én éjjel több társaság között alakult ki összetűzés az Erzsébet tér közelében, a társaság tagjai ittas állapotban voltak, és ketten a későbbi elkövetők közül kábítószert is fogyasztottak.

A verekedés során az egyik férfi késével többször megszúrt két másikat, akik a sérüléseik következtében életüket vesztették – írták.

A bíróság azt is közölte, hogy az másodrendű vádlott az egyik – később elhalálozott – földön fekvő embert bántalmazta. Ebben a harmad rendű vádlott úgy vett részt, hogy mozgásával biztosította és erősítette az elkövetőt – ismertették a részleteket.

A bíróság a vádtól eltérően nem különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette kísérletének, hanem életveszélyt okozó testi sértés bűntette kísérletének minősítette a másod és a harmadrendű vádlott cselekményét – közölték.

(Kiemelt kép: sajtótájékoztató a Deák téri kettős gyilkosság ügyében. Fotó: Police.hu)

Legnépszerűbb cikkeink