Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Súlyosítást kér az ügyészség a Szigeten drogot árusító holland fiatalok ügyében

Létrehozva:

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség újból rács mögött akarja látni a fiatalokat, és indítványozta a fegyházbüntetés súlyosítását is. 

A kényszerintézkedés és a kiszabott büntetés súlyosítását kezdeményezték a tavalyi Sziget Fesztiválon lebukott két holland drogkereskedő ügyében – tájékoztatta Fővárosi Fellebviteli Főügyészség hétfőn az MTI-t. Áprilisban emeltek vádat a holland állampolgárok ellen, akik tavaly augusztusban jelentős mennyiségű kábítószert hoztak Magyarországra, hogy a fesztiválon értékesítsék, de tetten érték őket.

A Fővárosi Törvényszék június végén kihirdetett elsőfokú ítéletében a hollandokat bűnösnek mondta ki jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében, és 5 év szabadságvesztésre, valamint 4 év Magyarországról történő kiutasításra ítélte őket.

A határozat kihirdetése után a törvényszék a vádlottak letartóztatását megszüntette és – bérelt lakásban – bűnügyi felügyeletbe helyezte őket a másodfokú eljárás befejezéséig.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség kezdeményezte a két vádlott ismételt letartóztatását és indítványozta a fegyházbüntetés súlyosítását.

Legnépszerűbb cikkeink