Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Trafipaxokat szereltet fel a főváros az Árpád hídon

Létrehozva:

Sebességmérő kamerákat telepít a főváros a hídra, miután halálos baleset történt szombat hajnalban egy gyorshajtó miatt.

A főpolgármester szerint nem a főváros dolga lenne, de „ha törik, ha szakad” sebességmérő kamerák telepítésével lépnek fel az olyan eszelős gyorshajtók ellen, mint amelyik a szalagkorlátot átszakítva halálra gázolt egy biciklist az Árpád hídon –írja a HVG.

„Felfoghatatlan. Meghalt egy kerékpáros az Árpád hídon, mert két barom gyorshajtó a szalagkorlátot is letarolva halálra gázolta”– emlékezett meg Karácsony Gergely főpolgármester a pénteken este történt balesetről.

Az óránkénti 130-150 kilométeres sebességgel száguldó egyik autó a 26 éves kerékpárost elsodorta, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban belehalt sérüléseibe. Az autó visszapattant az útra, ahol egy másik kocsinak is nekicsapódott. Súlyos sérülésekkel kerültek kórházba a sofőrök is.

A főpolgármester Facebook-posztjában azt írja, hogy ma már rendelkezésre állnak a sebességmérő kamerák, mint tökéletes technika a gyorshajtók visszafogására, de „a hatóságoknak valahogy mégsem sikerül ilyeneket felszerelni, sem a városban, sem a magyar autópályákon. Ezért például a Szentendrei úton és a Váci úton rendszeresek a gyorsulási versenyek.”  Karácsony nem érti, hogy az állam miért akadályozza, hogy legalább az önkormányzatok felszerelhessenek ilyen kamerákat. „És az is felfoghatatlan, hogy miért lőtte ki valaki fegyverrel a főváros korábban kihelyezett kameráit”– fűzi hozzá.

Végül kijelenti, hogy bár nem az önkormányzat dolga lenne, mégis a Fővárosi Közgyűlés, amely pár napja fogadta el Budapest közlekedésbiztonsági stratégiáját, elhatározta, hogy sebességmérő kamerákat telepít „az eszelős gyorshajtók ellen.”

(Kiemelt képünkön: Karácsony Gergely főpolgármester, Budapest, 2020. június 23. Fotó: Pozsonyi Roland / Pesti Hírlap)

Legnépszerűbb cikkeink