Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Négy új traffipax lesz Budapesten

Létrehozva:

A BRFK négy új fix sebességmérőt helyez ki Budapesten.

„Ahogy ígértük: a BRFK bejelentése szerint a rendőrség 4 új sebességmérőt helyez ki Budapesten” – jelentette be Karácsony Gergely Facebook-oldalán.

A főpolgármester felidézte, hogy csak az elmúlt hat hétben tíz halálos áldozattal járó karambol volt Budapesten. Ide tartozik például a Harminckettesek terén történt halálos gázolás is.

Az új négy traffipaxból kettő a repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton, egy a Weiss Manfréd úton, még egy pedig a 6-os számú főúton lesz kitelepítve – írta az Infostart.

Karácsony posztjában hangsúlyozta, hogy ezzel viszont nem ér véget a Főváros és a BRFK közös munkája, ugyanis még több kamera lesz kihelyezve.

„Mindez illeszkedik a fővárosi közlekedésbiztonsági stratégiába, amit hamarosan nyilvánosságra hozunk. A célunk egy olyan Budapest, ahol 2030-ig 50%-kal, 2050-ig nullára csökken a közúti közlekedés súlyos sérültjeinek és halálos áldozatainak száma” – írta.

(Kiemelt kép: Figyelmeztető tábla a Véda közúti intelligens traffipaxrendszer egyik egysége előtt a 35-ös főúton Debrecen határában 2016. április 5-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Legnépszerűbb cikkeink