Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Nagyjából ezerhatszáz betöltetlen pedagógusi állás lehet az országban a tanévkezdés előtt

Létrehozva:

A Közszolgállás legfrissebb, hétfő reggeli adatai szerint mintegy 1600 pedagógus álláshelyre keresnek munkaerőt a várható tanévkezdés előtt tíz nappal – a 444.hu szerint.

A Miniszterelnöki Kormányiroda Kormányzati Személyügyi Központja által működtetett Közszolgállás portálon a közszféra minden meghirdetett álláshelyét közzéteszik. Az adatbázisban az alábbi kulcsszavakra kerestünk: tanár, tanító, óvodapedagógus, gyógypedagógus, fejlesztőpedagógus, iskolapszichológus és pedagógiai asszisztens – írja a 444.hu.

A 745 tanári álláshirdetésből 180-nál szerepelt a munkavégzés helyszíneként a főváros, vagyis a tanárok negyedét budapesti iskolákba keresik. További 120 tanárt Pest megyei iskolákba keresnek, összesen tehát a közép-magyarországi régióból adták fel a tanári álláshirdetések 40 százalékát.

A tanárok után az óvodapedagógusok jönnek 310 álláshirdetéssel, tanítói álláshelyekre 272 hirdetést adtak fel. A 444 szerint:

„nem tűnik túlzónak az a becslés, hogy a tanévkezdés előtti héten még körülbelül 1600 betöltetlen álláshely van a közoktatásban.”

(Kiemelt képünk illusztráció: MTI Fotó: Balázs Attila)

Legnépszerűbb cikkeink