Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

70 milliós állami támogatást kapott a Kitörés Túrát szervező cég

Létrehozva:

Az 1945-ös náci-magyar kitörésre emlékező szélsőjobboldali szervezet vissza nem térítendő turisztikai támogatást kapott.

Összesen 70 millió forint vissza nem térítendő, turisztikai célú támogatást kapott a Hazajáró Honismereti és Turista Egylet, amely a februári Kitörés túrákat is szervezi. A Kenyeres Oszkár által vezetett és Schödl Dávid, valamint Moys Zoltán által képviselt egyesület felelős a nemzetközi szélsőjobboldali szervezetek által is rendszeresen látogatott, a szovjet körgyűrűből 1945-ben kitörő német és magyar katonákra emlékező túra szervezéséért is.

A 24.hu beszámolója szerint Moys Zoltán egyébként annak a Lezsák Sándornak a veje, aki az Országgyűlés kormánypárti alelnöke is. Cége, a Dextramédia 2010 óta több százmillió forintért szállított műsorokat a közmédiának is. A 70 milliós, vissza nem térítendő támogatást a Kisfaludy program keretében kapták az államtól, sajtókérdésre csak annyit válaszoltak, egy „bakancsos turistaházat” építenek fel az elnyert összegből.

Rajtuk kívül a turisztikai támogatásból részesült még Garancsi István, Hernádi Zsolt Mol-vezér és Csányi Sándor OTP-vezér közös turisztikai cége is. Az A8 Palace Hotel Zrt. 194 millió forint vissza nem térítendő támogatást költhet majd szálláshely-fejlesztésre. További 56 milliárd forint támogatást viszont fél éve elvontak Mészáros Lőrinc, Schmidt Mária és Csányi Sándor egyéb turisztikai fejlesztéseitől.

(Kiemelt kép: vonulás a Becsület Napja alkalmából. Fotó: 168.hu)

Legnépszerűbb cikkeink