Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Orbán sunyi rókának nevezte a Hadházy Ákost

Létrehozva:

A képviselő kérdőre vonta a kormányfőt egy utazás kapcsán, a jelenetet kamerára is vette.

Hadházy Ákos független képviselő a státusztörvény megszavazásának napján a Parlament folyosóján próbálta megtudni Orbán Viktortól, hogy ki adott utasítást arra, hogy a honvédségi repülő, amelyen a kormányfő ült, Egyiptomból hazafelé egy ezer kilométeres kerülőt tegyen Pisába, hogy meglátogathassák Orbán Viktor lányát – írta a 24.hu.

Hadházy Ákos a telefonjával felvette a beszélgetést, melybe olykor Szijjártó Péter is bekapcsolódott. A felvételen jól hallható, hogy Orbán folyamatosan sunyi alaknak nevezte Hadházyt, miközben a független képviselő azt magyarázta, hogy már írásban, hivatalosan is megpróbálta kérdéseit feltenni az utazással kapcsolatban, de soha nem kapott választ ezekre.

Sompolygó sunyi róka, nem? Most mondjátok meg, nem? Mondjuk meg neki

– mondja a videón Orbán Viktor, miközben Hadházy tovább faggatja kitartóan. A kormányfő erre azt mondja a képviselőnek, hogy ők szívesen beszélnek mindenkivel, de Hadházy egy olyan sunyi alak, hogy vele nem tudnak beszélni. A miniszterelnök később úgy összegez: Mindig hazudik, minigi sunyi, mindig sompolyog, mint egy szőrét hullató rossz vidéki róka.

(Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Legnépszerűbb cikkeink