Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Lemondásra szólítanák fel Soproni Tamást, Terézváros momentumos polgármesterét

Létrehozva:

Határozatképtelenség miatt elmaradt szerdán a VI. kerületi önkormányzat képviselőtestületi ülése, amelyet a terézvárosi fideszes képviselők mellett egy független képviselő kezdeményezett azért, hogy lemondásra szólítsák fel Soproni Tamást (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), mivel szerintük a polgármester tevékenysége miatt sorozatos anyagi kár éri a kerületet.

A sikertelen testületi ülésen a fideszes képviselők mellett csak a független Bálint György jelent meg, aki elmondta, hogy a Miniszterelnökség nemrég 24 millió forint visszafizetésére kötelezte az önkormányzatot különféle, a helyi szakrendelő felújítása kapcsán elkövetett pályázati szabálytalanságok miatt. Az önkormányzat tagjai erről csak a sajtóból értesültek, Soproni Tamás semmilyen tájékoztatást nem adott a képviselőknek, sőt, a kérdéseikre sem válaszol.

Bálint György beszámolója szerint az ügyben a Közbeszerzési Döntőbizottság is vizsgálatot indított, és 3 millió forintos bírságot szabott ki az önkormányzattal szemben. A polgármester tagadja a szabálytalanságokat, a képviselő ugyanakkor úgy vélekedett, hogy súlyos ügyekről van szó, amelyekért az egész testület – pláne a részletek ismerete nélkül – nem vállalhatja a felelősséget.

Bálint György elmondta, hogy Soproni Tamás polgármestersége alatt Terézváros már 142 millió forintos veszteséget halmozott fel, ezért a január végén esedékes következő testületi ülésen ő és a fideszes képviselők ismét felszólítják Sopronit Tamást a lemondásra.

(Képünkön: Bálint György. Forrás: Bálint György hivatalos Facebook oldala) 

Legnépszerűbb cikkeink