Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Női kézilabda: egy döntetlen, egy győzelem

Létrehozva:

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A Ferencváros döntetlent játszott az orosz Rosztov-Don csapatával, a Győri Audi ETO KC pedig a szintén orosz CSZKA Moszkva otthonában győzött a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában.

A Ferencváros 25-25-ös döntetlent játszott szombaton az orosz Rosztov-Don csapatával. Az oroszok nyitott védekezéssel kezdtek, de erre az FTC gyorsan megtalálta a megoldást és védekezésben is egyre hatékonyabban teljesített. A meccsen többször fordult a helyzet: Szöllősi-Zácsik Szandra három találata után a vendégek időt kértek, majd a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékra váltottak. Türelmes, taktikus akciókat vezetve, egyre jobban védekezve fordított a Rosztov, a szünetben pedig döntetlen volt az állás. A második félidőt is jól kezdte a magyar bajnoki címvédő Ferencváros, de a továbbra is létszámfölényben támadó oroszok ismét fordítottak. Az FTC másfél perccel a vége előtt Márton Gréta góljával egyenlített. A Rosztov utolsó találatát Grace Zaadi szerezte, majd a magyar együttes világbajnok holland jobbszélsője, Angela Malestein állította be a végeredményt büntetőből. A két együttes 14. alkalommal találkozott egymással, két magyar és tíz orosz siker mellett másodszor született döntetlen.

Vasárnap a Győri Audi ETO KC 27-23-ra győzött az orosz CSZKA Moszkva ellen. Az ETO ezzel rekordot döntött: 2018 januárja, azaz 69 mérkőzés óta veretlen a BL-ben. Négy év alatt 61 győzelem és nyolc döntetlen a mérlege. (A statisztikába csak a meccsek rendes játékideje számít bele.) A meccs viszonylag simán zajlott a győriek szempontjából: a tizedik percben vezettek először, de ellépni nem tudtak, mert védekezésben ekkor még nem játszottak kellően hatékonyan; a szünetben 15-13-ra vezettek. A második félidőben a házigazda felzárkózott, de újra előnybe került a Győr. A meccset a hazaiak rendkívül összeszedetten, kevés hibával kézilabdázták végig.

A 12 győzelemmel álló, ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO KC egy hét múlva a svéd IK Sävehof vendége lesz, a Ferencváros pedig jövő szombaton a horvát Podravka Koprivnica otthonában folytatja.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink