Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Márki-Zay: Megtartjuk a kerítést

Létrehozva:

Fotó: Pesti Hírlap archív

A KeljFelJancsi vendége volt tegnap Márki-Zay Péter. Beszélt az ellenzéki összefogásról, közös választási kampányról, az elkent járványkezelésről.

Magyarországon a koronavírus járvány kitörése óta eltelt két évben több mint 40 ezren vesztették életüket a fertőzés következtében. Márki-Zay szerint ez a világ 197 országa közül ez a negyedik legrosszabb adat– adta meg a választ Márki Zay. Magyarország vezette a halálozási listákat az elmúlt másfél-év jelentős részében. Ez nem a véletlen műve, hanem Orbán Viktor hibája. „Ausztriában ingyenes tesztekkel védekeztek, Magyarországon ingyenes parkolással, ami valódi hungarikum… Ez rablógyilkosság, nemcsak rablás, hiszen olyan kínai vakcinával oltottak be 400 ezer, 60 év feletti magyart, amelyet a kínaiak még csak nem is teszteltek a vonatkozó korosztályban” – mondta el Márki-Zay Péter. 

Az összefogásról szólva Márki-Zay Péter szerint nincs mese: meg kell nyerni a választást! Nekem ez se nem pénz, se nem hatalmi kérdés.” A közös listán lévő első hét hely szimbolikus, meglehet: sem Dobrev Klára, sem Karácsony Gergelyből nem lesz parlamenti képviselő, de reméli: Dobrev Klára fontos pozíciót tölt majd be. Fiala János megemlítette Gyurcsány Ferenc minapi Facebook-kiállását mellette, erről azt mondta Márki-Zay: „meg kell győznie az elkötelezett DK-sokat, hagyják abba a szapulásomat és az elégedetlenséget, hiszen ez az előválasztáson eldőlt ki lesz az ellenzék kormányfőjelöltje. Egyébként nem tartom természetes szövetségnek, és nem tartom egészségesnek sem, hogy ennyire különböző pártok fogtak össze” – mondta a hatpárti szövetségről, arra a kérdésre azonban, hogy képes lesz-e egyben tartani őket, határozott igennel válaszolt. Az ÁFA-csökkentésről felröppent hírt illetően tisztázta a helyzetet: „Nem lesz általános áfacsökkentés, mert azt nem bírja el a költségvetés, miután Orbán Viktor kétszeresére duzzasztotta az államadósságot az elmúlt 10 évben, de az alapvető élelmiszereknél lesz. A migrációval,  határkerítéssel kapcsolatban azt mondta Márki-Zay Péter: megtartjuk a kerítést. Sőt! Meg fogjuk erősíteni a határvédelmet. 

168 / PH

Legnépszerűbb cikkeink