Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Egyre több a koronavírus-pozitív játékos a kézilabda-Eb-n

Létrehozva:

Fotó: AFP / Kisbenedek Attila

Izgalomból nem volt hiány a középdöntő első fordulójában, a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon.

Öt francia góllal indult a Hollandia elleni mérkőzés Budapesten, ám az ellenfél rendezte sorait. Viszont az első félidő utolsó pár percében a hollandok nem tudtak több gólt szerezni a francia kapus, Vincent Gerard bravúrjai miatt, így az olimpiai bajnok a szünetben 15-12-re vezetett. Az első félidőben látottak miatt meglepő volt, hogy a hollandok a mérkőzés utolsó harmadában ugyan már tudtak számottevő ellenállást kifejteni, de végül tíz találattal kikaptak.

Pozsonyban a címvédő spanyolok 29-23-ra legyőzték a németeket. Utóbbiaknál már 12 koronavírusos játékos van, ezért a mérkőzés elhalasztását kérték, de ehhez az európai szövetség nem járult hozzá. 

A magyar csoportból első helyen továbbjutott izlandiaknál 3 alapember már nem játszhatott koronavírusos megbetegedés miatt. Eleinte az északi szigetország csapata volt egy-két gólos előnyben, majd fordított a világbajnok és a szünetben 17-14-ra vezetett. A második félidőben a dánok ellépni nem tudtak, de Kevin Möller bravúros védései miatt Izland nem tudott egyenlíteni és végül négy gólos vereséget szenvedett.

A norvégok Pozsonyban, rendkívül gólgazdag mérkőzésen 42-31-re nyertek Lengyelország ellen.
A montenegrói férfi kézilabda-válogatott 32-26-ra legyőzte a legutóbb ezüstérmes Horvátországot. Az első gólt a horvátok szerezték, ám ekkor vezettek utoljára, Montenegró ugyanis fokozatosan ellépett és a szünetben már hat találat volt az előnye.
A pozsonyi középdöntős csoportban a világbajnoki ezüstérmes svédek az orosz csapat fölé kerekedtek.

A középdöntő-csoportokból az első és második helyen záró együttesek jutnak az elődöntőbe, a harmadikok pedig az ötödik helyért mérkőznek.

 

Eredmények, középdöntő 1. forduló:

I. csoport:

Franciaország-Hollandia 34-24

Montenegró-Horvátország 32-26
Dánia-Izland 28-24

 

II. csoport:

Spanyolország-Németország 29-23

Svédország-Orosz csapat 29-23
Norvégia-Lengyelország 42-31

 

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink