Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Siker itthon, kudarc Dániában

Létrehozva:

Fotó: MTI / Krizsán Csaba

A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában, vasárnap két magyar csapat is játszott dán ellenféllel, vegyes eredménnyel. 

A Győri Audi ETO KC ugyanis házigazdaként 27-26-ra legyőzte a dán Odense HB csapatát, míg a Ferencváros 33-27-re kikapott a dán Esbjerg otthonában.

Az ETO rekordot jelentő, immár 68 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta, csaknem négy éve tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhet a BL-ben. Hatvan győzelem és nyolc döntetlen a mérlege.

A Győrben megrendezett meccsen az ETO a várakozásoknak megfelelően komoly ellenállásba ütközött. A dánok támadásban és védekezésben is pontosabbak voltak, a hazaiak jó néhány akciót elrontottak. Ambros Martín vezetőedző időkéréssel és cserékkel próbálkozott, ám csapata tíz percig nem talált a hálóba. Később viszont egyenlítettek, végül egygólos hátrányban mehettek a szünetre.
A második félidőben is kevés hibával kézilabdáztak a dán vendégek. A győriek az újabb egyenlítésüket követően többször is az üres kapuba lőhettek volna – mert az ellenfél létszámfölényes akciókkal próbálkozott -, de hibáztak. Az utolsó perc 26-26-os állásról kezdődött, a dánok húsz másodperccel a vége előtt gólt lőttek, az utolsó dán támadás végén Glauser bravúrral védett, így a hazaiak egy találattal nyertek.

A magyar bajnoki címvédő Ferencváros Dániában gyengélkedve kezdte a mérkőzést: a nyolcadik percben már 6-3-ra vezetett az Esbjerg. Márton Gréta góljaival tartotta magát az FTC, de a meccs negyedénél Elek Gábor vezetőedző időt kért, mert elégedetlen volt csapatával. A magyarok hét percig nem találtak a hálóba, de kitartóak voltak és 11-6-os hátrányukat követően egy 6-1-es sorozattal kihasználták, hogy a dánok egyre többet hibáztak.

A második felvonás elején három találattal lépett el az Esbjerg, erre a magyar együttes a szélsők és a beállók vezérletével 6-2-es szériával válaszolt, így negyven perc elteltével ismét vezetett (21-20). Ekkor a vendégcsapat ismét megtorpant, a dánok pedig nyolc perc alatt eldöntötték a meccset.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink