Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Origo- és Pesti Srácok-olvasásra ítélte Márki-Zay Péter hibázó kollégáját

Létrehozva:

Márki-Zay Auschwitzot ábrázoló képpel emlékezett a kommunizmus áldozataira, a kormánymédia fel is háborodott.

„Súlyosan hibáztunk – elnézést kérünk” – írta Facebookon Márki-Zay Péter volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt és hódmezővásárhelyi polgármester arra reagálva, hogy a kormánymédia szóvá tette: egy auschwitzi náci koncentrációs- és megsemmisítő tábort ábrázoló fotóval emlékezett meg korábban a kommunizmus áldozatairól, a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján. A képek összecserélését több fideszes portál is súlyos hibának, valamint ízléstelenségnek minősítette, Márki-Zay közöségimédia-oldal pedig azóta a bejegyzést el is távolította. Auschwitzot azonban 1945 januárjában éppen a Szovjetunió hadserege szabadította fel, túlélői tehát éppenséggel nem nevezhetőek a kommunizmus áldozatainak.

Márki-Zay most azt írta, egy közösségi médiás beosztottja követte el a hibát, sőt arról is beszámolt, hogy részére már  a büntetést is kitalálta:

„Szeretném megnyugtatni a Fideszt, hogy a hibát vétő kollégánk megkapja a méltó büntetését: egy teljes napon át kell olvasnia az Origó, a Pesti Srácok és a megyei napilapok cikkeit, hogy szembesülhessen mulasztása súlyával.”

 (Forrás: Márki-Zay Péter Facebook-oldala)
Márki-Zay ehhez még hozzátette: „köszönöm a fideszes médiának, hogy rászánta a hétvégét, hogy egy ilyen történelmi horderejű bűnről számoljon be és nem az olyan lényegtelen apróságokkal foglalkoztak, mint például a Völner-Schadl ügy.”

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter közös sajtótájékoztatója ahol Karácsony Gergely bejelentette, befejezi miniszterelnök-jelölti kampányát 2021. Október 08-án. Fotó: Pesti Hírlap archív)

Legnépszerűbb cikkeink