Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Elhunyt Foltányi Zsuzsa, a zöld civilek meghatározó alakja

Létrehozva:

Foltányi Zsuzsa az Ökotárs Alapítvány első igazgatója volt.

Tragikus hirtelenséggel meghalt Foltányi Zsuzsa biológus-vegyészmérnök, az Autonómia zöld programjából kinőtt Ökotárs Alapítvány első igazgatója, később stratégiai tanácsadója, a kuratórium és az adományi bizottság tagja. Zsuzsa elnyűhetetlennek tűnő aktivista volt, aki hatvan fölött is szenvedélyesen dolgozott egy jobb, igazabb, a köz javáért tenni akaró állampolgári kezdeményezéseket alapértéknek tekintő Magyarországért – írja a greenfo.hu.

Foltányi Zsuzsa az Ökotárs mellett számos más szervezet elindításban részt vett, már a nyolcvanas években aktivistája volt az ELTE Természetvédelmi Klubjának, illetve „Greenway” hálózaton keresztül a volt szocialista országok civil környezetvédőivel való kapcsolattartásnak, segített a Duna-mozgalmakban is. A rendszerváltás idején szinte elsőként ismerte fel az energia és a környezet szoros összefüggéseit, és hozta létre az Energia Klubot. 1990-ben egyik alapítója volt a Föld Napja Alapítványnak.

A Környezetvédelmi Világnap és a Pedagógusnap alkalmából 2012 június 7-én a Vidékfejlesztési Minisztériumban rendezett ünnepség keretében Környezetünkért Díjat kapott, a környezetért végzett sokéves munkája elismeréseként.

(Fotó: Facebook)

Legnépszerűbb cikkeink