Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Visszatértek a flamingók Albániába

Létrehozva:

Beindultak a madarak: jelentősen megnőtt a flamingók száma Albánia tengerparti lagúnáiba. A dalmát pelikánok is jobban szaporodnak.

A Nartai-lagúnát körülvevő nemzeti park szakértői szerint a flamingók száma január óta harmadával, mintegy 3000-re nőtt – adta hírül az Euronews.

Guess where?! 📍 . . . Flamingot, zogjtë me qafën e hollë dhe të harkuar dhe me këmbët e hijshme vizitojnë dhe ujërat shqiptarë. I kemi parë në pjesën jugore të parkut Divjakë-Karavasta, të njohur me emrin Godulla e Ushtarit dhe në lagunën e Nartës. 😁📍 . . . #radiokontakt #radiolisteners #flamingo #flamingolovers #karavastalagoon #nationalpark #nartalagoon

radiokontakt posted on Instagram: „Guess where?! 📍 . . . Flamingot, zogjtë me qafën e hollë dhe të harkuar dhe me këmbët e hijshme…” * See 332 photos and videos on their profile.

A jelenlegi helyzetben az ember szerepe megváltozott, be van zárva, ezért az állatvilág visszanyerte abszolút jogait, és élvezi a szabadságot, amit a természet neki adott – mondja a Vlorai nemzeti park vezetője.

Az utóbbi években az egyre növekvő turistaáradat és az ipari tevékenység fenyegette a Vlora környéki természetvédelmi területet. Az ornitológusok most abban reménykednek, hogy a nyugalom a madarakat párzásra ösztönzi.

Mintegy 100 kilométerre északra innen a Divjaka nemzeti park képviselői azt remélik, hogy a nyugalom elősegíti a szintén híres és veszélyeztetett dalmát pelikánok szaporulatának növelését.

Legnépszerűbb cikkeink