Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Karácsony: A kormányhivatal azt az orvost hiányolja a Pesti útról, akit karanténba zárt

Létrehozva:

Három ellenőrzésből háromszor nem volt jelen az orvos a Pesti úti idősek otthonában, állítja Budapest Főváros Kormányhivatala. Karácsony Gergely főpolgármester szerint elég nagy baj lett volna, ha ott találják, tekintve, hogy karanténba zárták.

„Tegnap a Pesti úti Idősek Otthonában a tisztiorvosi ellenőrzés nem találta ott az intézmény szerződött háziorvosát.

Nagy baj lett volna, ha ott találja, hiszen éppen ők helyezték karanténba.

Ettől még az intézmény lakóinak ellátása, ápolása biztosított volt, és éppen tegnap újabb teszteléseket végeztek a lakók és a dolgozók körében a Főváros megbízásából” – írta ki Karácsony Gergely hivatalos facebook-oldalára.

Budapest Főváros Kormányhivatala csütörtökön közleményben adta tudtul, hogy három ellenőrzésből háromszor nem volt jelen orvos a Pesti úti idősotthonban, tehát a jelek szerint továbbra sem biztosított a folyamatos orvosi ellátás. Az országos tisztifőorvos jelenleg is átfogó vizsgálatot folytat az idősotthonban történt tömeges fertőzések miatt.

Felidézték: Müller Cecília országos tisztifőorvos április 9-én helyszíni szemlét tartott az idősotthonban és még aznap kötelező határozatot adott ki, amelyben többek között elrendelte azt is, hogy a fővárosi önkormányzat azonnal és folyamatosan biztosítsa az orvosi ellátást az intézményben.

Legnépszerűbb cikkeink