Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Darts: izgalom már volt, meglepetés még nem

Létrehozva:

Fotó: PDC

A címvédő Gerwyn Price és a kétszeres világbajnok Adrian Lewis is színpadra lépett a londoni Alexandra Palace-ben a darts világbajnokság nyitónapján, és mindketten tovább is jutottak, bár nem indult könnyen a versenyük.

A Professional Darts Corporation (PDC) idei világbajnokságának nyitómérkőzését az angol Ritchie Edhouse és honfitársa, Peter Hudson vívták. Kettejük csatájának nem csupán a továbbjutás volt a tétje, hanem az is, hogy a győztes – az általában szokatlan, ám a darts vb-n hagyományos módon – még az este folyamán megvívja második fordulós mérkőzését is, méghozzá Gerwyn Price ellen. Már már borult a papírforma: a világranglistán 47 hellyel hátrébb tanyázó Hudson három szett után 2-1-re vezetett, de Edhouse innen zsinórban hat leget nyert, így behúzta a mérkőzést. 

A következő mérkőzést az angol Ricky Evans magabiztosan nyerte az indiai Nitan Kumar ellen, a közönség pedig már a következő mérkőzésre koncentrált: érkezett a színpadra 2011 és 2012 világbajnoka, a Jackpot becenévre hallgató angol Adrian Lewis és ellenfele, a kanadai Matthew Campbell. Lewis jelenleg csak a 34. a világranglistán, de így is több mint 100 hellyel előzi meg Campbellt, akit ez láthatóan nem zavart, az első szettet 3-2-re megnyerte. A második szettben az angol lesimázta ellenfelét, de még nem volt vége: a kanadai keményen küzdött, és ugyan innen már szettet nem sikerült nyernie, nem könnyítette meg Jackpot életét. Lewis tehát továbbment, és a második fordulóban – már csütörtök este – a skót Gary Andersonnal találkozik majd, aki hozzá hasonlóan kétszer nyert eddig világbajnokságot.

A nyitónapból pedig már csak egy mérkőzés maradt hátra, az, amit hagyományosan a világbajnoki címvédő vív a nap első továbbjutójával. Természetesen a dartsvilág trónján ülő, a világranglistát is vezető Gerwyn Price esélyességéhez nem fért kétség Ritchie Edhouse ellen, Iceman mégis elég döcögősen kezdett, az első szettben lesimázta az angol, aminek a fő oka az volt, a walesi világbajnoknak nem akartak összejönni a kiszállók. A második szettben aztán mindenki hozta a saját kezdését, így Price egyenlített, de a harmadikban Edhouse brékelt, és már 2-0-ra vezetett, amikor a rögbijátékosból lett darts-világbajnok összekapta magát, és zsinórban három leget nyerve behúzta a harmadik szettet, a negyedikben pedig tarolt, így legközelebb a harmadik fordulóban találkozhatunk vele.

 

*

PDC-világbajnokság

  1. forduló:

Ritchie Edhouse (angol)–Peter Hudson (angol) 3-2 (3-1, 2-3, 1-3, 3-0, 3-0)

Ricky Evans (angol)–Nitan Kumar (indiai) 3-0 (3-1, 3-0, 3-1)

Adrian Lewis (angol)–Matthew Campbell (kanadai) 3-1 (2-3, 3-0, 3-2, 3-2)

  1. forduló:

Gerwyn Price (walesi)–Ritchie Edhouse 3-1 (0-3, 3-2, 3-2, 3-0)

Legnépszerűbb cikkeink