Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Eddig öt érmet lőttek össze a magyarok

Létrehozva:

A válogatott puskás edzése Hamarban | Fotó: Magyar Sportlövők Szövetsége

Remekül szerepelnek a magyar junior sportlövők a norvégiai Hamarban zajló légfegyveres Európa-bajnokságon, melynek első két napján két arany-, egy ezüst- és két bronzérmet nyertek.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint vasárnap mind a négy egyéni számban, férfi és női pisztolyban, illetve puskában is volt magyar versenyző a legjobb nyolc között. A legjobban Bajos Gitta és Jákó Miriam szerepelt, előbbi puskában, utóbbi pedig pisztolyban nyert Európa-bajnoki címet.

Bajos az alapversenyből második helyen jutott a nyolc közé, majd ott kvartettjében második helyen végezve a legjobb négy közé került. Ebben a szakaszban az első helyen zárt, így az aranycsatában volt érdekelt, melyben 16-8-ra verte norvég riválisát. A számban Nagybányai-Nagy Anna is remekelt, az alapversenyben ötödik lett, majd a következő körből is továbbjutott, a legjobb négy versenyében pedig a harmadik helyen végzett, így a magyar küldöttség egy bronzéremmel lett gazdagabb általa.

A női pisztolyosok versenyében Jákó Miriam már a 60 lövéses alapversenyben is a legjobb volt, a nyolc közötti kvartettjét is megnyerte, ahogy a legjobb négy lövő rangsorolóját is, végül pedig az aranycsatában 16-8-ra győzött török riválisa ellen.

Férfi pisztolyban Nagy Bálint az ötödik helyet szerezte meg, férfi puskában pedig Csendes Dávid lett hatodik.

Hétfőn a vegyescsapatok versenyében Bajos és Csendes ezüstéremmel zárt a puskások között, Jákó és Nagy pedig bronzot nyert pisztolyban.

A juniorok versenye kedden a csapatversenyekkel zárul, a felnőttek pedig csütörtökön kezdenek Hamarban.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink