Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Magyar teniszsikerek Miamiban

Létrehozva:

BONDÁR ANNA EGY KORÁBBI VERSENYEN | FOTÓ: FLAVIU BUBOI / NURPHOTO VIA AFP

Bondár Anna bejutott a második fordulóba, Gálfi Dalma szetthátrányból fordítva főtáblára jutott a miami tenisztorna 8,3 millió dollár (mintegy 2,8 milliárd forint) összdíjazású női versenyében.

A WTA világranglistáján 76. Bondár Anna a nyitókörben a korábbi negyedik helyezett francia Caroline Garciával (67.) találkozott, és bár az első játszmában 3:1-nél brékhátrányba került, azonnal visszavette elveszített adogatását, aztán 5:5-nél ő került előnybe és ki is szerválta a pont egyórás szettet. Garcia a két játszma közötti szünetben jelezte, lábsérülés miatt nem tudja folytatni az összecsapást, így Bondár bejutott a második fordulóba, ahol a kilencedik helyen kiemelt amerikai Danielle Collins (11.) vár rá.

A tornát a világranglista 107. helyéről kezdő Gálfi Dalma, aki a selejtező első fordulójában két játszmában legyőzte a fehérorosz Olga Govorcovát, a főtábláért az amerikai Christina McHale-lel (163.) találkozott, és bár az első szettet 36 perc alatt elveszítette, a másodikban gyorsan brékelt, és meg is tartotta előnyét, és a döntő játszmában a negyedik mérkőzéslabdáját kihasználva 124 perc alatt győzött.

Miamiban így összesen négy magyar szerepel a főtáblán. Udvardy Panna – várhatóan szerdán – a US Open-bajnok amerikai Sloane Stephens ellen mutatkozik be, míg a férfiaknál Fucsovics Márton (55.) az ugyancsak hazai környezetben játszó Marcos Gironnal (52.) kezd.

 

Női egyes, első forduló (a 64 közé jutásért):

Bondár Anna–Caroline Garcia (francia) 7:5-nél Garcia feladta.

Selejtező, 2. forduló:

Gálfi Dalma (15.)–Christina McHale (amerikai) 2:6, 6:4, 6:2.

 

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink