Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Jótékonysággal kezdődik a budapesti futószezon

Létrehozva:

Résztvevők a 34. Telekom Vivicittá Városvédő Futás félmaraton versenyén a Margit hídon 2019. április 14-én. | Fotó: MTI / Mónus Márton

Több mint tízezer résztvevőt várnak a szervezők a hétvégi 37. Telekom Vivicittá futófesztiválra. A tavasz legnagyobb szabadidősport-eseményén kiemelt szerep jut a az ukrajnai háború menekültjeit segítő adománygyűjtésnek.

Kocsis Árpád, a szervező BSI ügyvezető-versenyigazgatója az esemény szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a legnépszerűbb versenyszámra, a félmaratonra már 4500 induló nevezett be.

Örömmel számolt be arról, hogy újraindult a futóturizmus, 72 országból 1350 futó jelezte érkezését, köztük háromszázan Szerbiából.

Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom HR-vezérigazgató-helyettese arról beszélt, hogy a cég szabadnapot ad munkatársainak, akik a külön nekik szervezett futamon családjukkal közösen teljesíthetnek egy rövid távot. A nevezési díjukat az ukrajnai helyzet miatt menekülni kényszerülők megsegítésére ajánlják fel az Ökumenikus Segélyszervezet számára, az összeget vállalatuk további ötmillió forinttal egészíti ki. Ezen felül minden megtett kilométer után a Telekom további 37 forintot adományoz, megosztva a SUHANJ! Alapítvány és az Ökumenikus Segélyszervezet között. Ez várhatóan további ötmillió forintot jelent majd. A felajánlást a SUHANJ! Alapítvány az ukrajnai helyzet miatt menekülni kényszerülő családok gyermekeit befogadó napközi üzemeltetésére és fejlesztésére fordítja.

Fenyvesi Zoltán, a SUHANJ! Alapítvány munkatársa elmondta, 12 éve dolgoznak azon, hogy megosszák a mozgás örömét sérült és fogyatékkal élő társaikkal, hogy erőt adjanak azoknak, akiknek szükségük van támogatásra. Szombaton 13 óra 45 perckor tartják a SUHANJ! futamot, amelynek keretében épek és fogyatékkal élők együtt kocoghatnak.

A futófesztivál szombat délután negyed kettőkor a 940 méteres Telekom Vivicittá Családi Futással kezdődik a margitszigeti víztorony közelében, a Schulek Frigyes sétányon. Vasárnap 9 órakor rajtol a félmaraton, fél egykor a 10 km-es verseny, végül 14 óra 30 perckor a 7 km-es Telekom Midicittá.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink