Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Budapestre figyel a dartsvilág

Létrehozva:

Ihász Veronika | Fotó: Magyar Darts Szövetség

Péntektől rendezik meg a 3. Dreher Budapest Open Weekend nemzetközi dartsversenyt. A WDF, azaz a Darts Világszövetség pontszerző, bronzkategóriás eseményére eddig 13 országból 161-en regisztráltak, de lehet még nevezni.

Balázs Gábor, a Magyar Darts Szövetség elnöke a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Bp. Honvéd új vívócsarnokában valójában most még csak másodszor kerül sor a versenyre, mert a 2020-ast „elvitte” a pandémia, tavaly pedig kizárólag magyarok vettek részt rajta. Idén eddig 13 országból jelentkeztek és mivel a nevezési határidő még nem járt le, a mostani Budapest Open akár minden idők legnépesebb magyarországi nemzetközi viadala is lehet. 

A program pénteken egy bemelegítő páros versennyel kezdődik, amelyre már 50 duó jelezte részvételét. Szombaton tartják a Budapest Classicot, erre 108 férfi és 24 női versenyző már be is fizette a nevezési díjat, a regisztráltak száma pedig 161, illetve 30 fő. A vasárnapi Budapest Mastersre a férfiaknál 133-an, a nőknél 24-en regisztráltak.

Volt orosz sportoló is a jelentkezők között, a nevezését azonban a nemzetközi szövetség állásfoglalása alapján el kellett utasítani. Elhangzott még, hogy vasárnap para-dartsversenyt is tartanak a World ParaDarts égisze alatt.

Balázs Gábor azt is bejelentette, hogy a szövetség újabb két évvel meghosszabbította szerződését fő támogatójával, a Dreherrel, így a szervezet költségvetésének csaknem felét tudják szponzori pénzekből biztosítani.

A sajtótájékoztatón részt vett Ihász Veronika, az első magyar versenyző, aki részt vehet a WDF világbajnokságán (Bezzeg Nándor 2009-ben a Professional Darts Corporation, vagyis a PDC által rendezett világbajnokságon szerepelt). Ihász április 1-jén utazik el az angliai Lakeside-ba, a legendás versenyhelyszínre, ahol az eredetileg januárra tervezett, ám a járványhelyzet miatt három hónappal elhalasztott versenyt rendezik. A tíz felnőtt egyéni magyar bajnoki címmel büszkélkedő versenyző elmondta, hogy nincs elvárása magával szemben, csak álma van, de azt nem szeretné megosztani senkivel, addig is bőszen versenyez – a férfiak között. Ihász Veronika egyébként a a kelet-európai régiós ranglista első helyezettjeként kvalifikálta magát a WDF-világbajnokságra.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink