Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Darts-vb: meglepetés nélkül telt a nap

Létrehozva:

Raymond van Barneveld | Fotó: PDC

Négy összecsapással folytatódott a PDC darts-világbajnoksága a londoni Alexandra Palaceben.

Meglepetés nem volt, látnivaló annál inkább: bemutatkozott a másik Rodriguez-testvér, visszatért Raymond van Barneveld, és James Wade is színpadra lépett.

A programot angol rangadó, Luke Woodhouse és James Wilson mérkőzése nyitotta meg. Az első szettet Wilson nyerte ugyan, de utána kijött a két játékos közötti negyven világranglista-hely különbség, és Woodhouse léphetett a második fordulóba. 

Valójában innentől vált izgalmassá az este, korábban továbbjutó bátyja után bemutatkozott ugyanis az osztrák Rusty-Jake Rodriguez, akinek ez az első felnőtt PDC-világbajnoksága, ám nem szabad elfelejteni, hogy 2018-ban ő nyerte meg a Professional Darts Corporation először kiírt JDC-t, az ifjúsági világbajnokságot. Az első két szettben még úgy tűnt, lehet esélye ellene az új-zélandi Ben Robbnak, de a harmadikban száz feletti átlagot dobó osztrák végül simán jutott a második körbe.

Szintén nem volt gondja a kissé talán meggondolatlan, átmeneti visszavonulása után visszatérő Raymond van Barneveldnek a fülöp-szigeteki Lourence Ilagan ellen. A még mindig csak 54 éves holland azon kevesek egyike, aki a BDO után a PDC-nél is a csúcsra tudott jutni, összesen öt világbajnoki cím tulajdonosa (4 BDO, 1 PDC). Ilyen múlttal egyáltalán nem meglepő, hogy a tegnap esti dobálás csak amolyan bemelegítés volt számára: nem túl acélos kiszállózással is mindössze két leget engedélyezett ellenfelének, könnyedén lépett a karácsony utáni folytatásba.

Éppen úgy, mint a világranglista negyedik helyén tanyázó James Wade, aki még azt is megengedhette magának, hogy a harmadik szettet 3-0-ra elveszítse a holland Kuivenhoven ellen a nap egyetlen második körös csatájában, így már izgulhat, hogy ki lesz az ellenfele a harmadik fordulóban.

Nem kell sokat várnia, hogy kiderüljön, a ma esti programban a holland Vincent Van der Voort és a nagyon magabiztosan kezdő Adam Hunt összecsapásán eldől, kivel kell megmérkőznie a nyolcaddöntőért.

Legnépszerűbb cikkeink