Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Rendbe rakták a Rákos-patak egy szakaszát

Létrehozva:

Fotó: Karácsony Gergely hivatalos Facebook-oldala

A főpolgármester és Zugló polgármestere szombaton átadta a Rákos-patak Mogyoródi út és Egressy út közti, felújított szakaszát.

Schirilla György a jeles alkalomból megmártózott a hideg patakban, a főpolgármester és a polgármester pedig papírhajókat bocsátott vízre.

„Tegnap Zuglóban a Mogyoródi út és az Egressy út közötti szakaszt adtuk át Horváth Csaba polgármesterrel, ahol jelentős zöld fejlesztések valósultak meg. Közel 100 új fa, összesen 10 ezer cserje és évelő növény teszi élhetőbbé a területet, ahol ivókutak, napozóágyak, kültéri kondipark, illetve napelemes térvilágítás várja a lakókat. A szakasz fejlesztése a Főváros TÉR_KÖZ pályázatából valósulhatott meg, büszke vagyok rá, hogy hozzájárulhattunk ahhoz, hogy a Rákos-patak Budapest első igazi zöld patakja lehessen” – jelentette be a Facebookon vasárnap reggel Karácsony Gergely. 

A Rákos-patak revitalizációja Budapest egyik legjelentősebb zöld beruházása. A célunk, hogy végre a patak ne szeméttel teli csatornaként funkcionáljon, hanem olyan hely legyen, ahová a budapestiek feltöltődni járnak – írta.

A 444.hu szombati beszámolója szerint az eseményen a téli Duna-átúszásairól méltán híres Schirilla György is részt vett: megfürdött a hideg patakban. Karácsony Horváth Csabával papírhajókat bocsátott vízre az átadás apropóján. Az aktuson sokak Tóth Csaba, Zugló szocialista országgyűlési képviselője is akit a bíróság minapi  jogerős döntése szerint jogszerű gengszternek nevezni.

„Nagy öröm nekem, hogy amit a 2014-es kampányban megálmodtunk, az most megvalósult és hogy a főváros támogatása is hozzájárult ahhoz, hogy a Rákos-patak Budapest első zöld patakja legyen”–  mondta a főpolgármester.

A fejlesztés Budapest egyik legjelentősebb zöld beruházása, a Mogyoródi út és az Egressy út közötti csatornaszakaszt mintegy egymilliárd forintos befektetéssel revitalizálták. A főváros reményei szerint így a 44 km hosszú Rákos-patak idővel szemétlerakó csatornából újra rekreációs övezetté alakulhat. Ennek érdekében ezen a szakaszon helyreállították a patak korábban betonlapokkal kibélelt medrét, és kihalászták belőle helyezett el benne a lakosság.

Legnépszerűbb cikkeink