Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Magabiztosan győzött a Veszprém

Létrehozva:

A veszprémi Blaz Blagotinsek (k), valamint a német csapatban játszó Jim Gottfridsson (b) és Anton Lindskog (j) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Telekom Veszprém – SG Flensburg-Handewitt mérkőzésen a Veszprém Arénában 2021. október 21-én. | Fotó: MTI / Vasvári Tamás

A Telekom Veszprém házigazdaként 28-23-ra legyőzte a német Flensburg csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában.

A Veszprém remek védekezéssel, Rodrigo Corrales pedig három védéssel kezdett, így a németek több mint nyolc perc után, 4-0-s hátrányban lőtték első góljukat. Maik Machulla flensburgi vezetőedző a 11., majd a 16. percben is időt kért, mert bár a házigazdák támadásban elkövettek néhány kisebb hibát, kiváló védekezésüknek köszönhetően tovább növelték előnyüket (10-3). Kapusának lecserélésével létszámfölényes támadójátékra állt át a vendégcsapat, de ez sem vezetett eredményre, mert bár a különbség nem nőtt tovább, a szünetben 14-8-ra vezetett a Veszprém – számolt be az MTI.

A második félidőben némileg visszaesett a hazai támadások hatékonysága, ám ez nemsokára megváltozott, az egyiptomi Omar Jahja, valamint a védekező-specialista Sipos Adrián duplázott (18-9), ezért a németek csakhamar a harmadik idejüket is kikérték. Az izlandi Teitur Örn Einarsson góljaival tartotta hét-nyolc gólos hátrányát a Flensburg, majd egy 4-0-s sorozattal felzárkózott 23-18-ra. Momir Ilic vezetőedző előbb időkéréssel, majd cserékkel rendezte a sorokat, ennek köszönhetően csapata ismét ellépett hét találattal, és végig vezetve 28-23-ra nyert. A veszprémiek remek védekezését felértékeli, hogy kiállítás nélkül hozták le a mérkőzést. A két együttes 13. alkalommal találkozott egymással tétmeccsen: két döntetlen és három Flensburg-siker mellett a Veszprém nyolcadszor nyert.

„Elégedett vagyok, főleg az első félidővel, akkor kiválóan védekeztünk, kimagasló volt a kapusteljesítmény és támadásban okos megoldásokat választottunk. A második játékrész eleje remek volt, aztán kisebb visszaesés következett, több hiba csúszott a játékunkba – idézte a Nemzeti Sport Momir Ilicset, a Veszprém edzőjét.

A négy győzelemmel és egy vereséggel álló Telekom Veszprém egy hét múlva a román Dinamo Bucuresti otthonában lép pályára, a két sikerrel, két döntetlennel és egy vereséggel rendelkező Pick Szeged pedig jövő szerdán az előző idényben BL-döntős dán Aalborg HB-t látja vendégül.

Legnépszerűbb cikkeink