Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Újabb kötelező feladat a Fradinak

Létrehozva:

A litván bajnok Zalgiris Vilnius ellen folytatja szereplését a Ferencváros a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében, amelynek második fordulójában esélyesként lép pályára a magyar bajnok.

Az előző kiírásban a csoportkörbe jutó zöld-fehérek ugyanúgy hazai pályán játsszák az első találkozót, mint a koszovói Prishtina ellen, amelyet kettős győzelemmel búcsúztattak az első fordulóban. Az új vezetőedző, Peter Stöger irányításával mindkét találkozón három gólt szerezve diadalmaskodott a magyar bajnokcsapat.

Sigér Dávid, az együttes magyar válogatott középpályása szerint hasonló párharc vár ezúttal is az együttesre. 

„Úgy gondolom, hogy a Prishtina elleni meccshez hasonlóan a Zalgiris ellen is nekünk kell dominálni, nekünk kell megszabni a játék ritmusát. A Prishtina ellen mind a két összecsapáson voltak olyan periódusok, amikor meg tudtak lepni minket és kimondottan jó játékkal tudtak előrukkolni. Nekünk arra kell figyelni, hogy ezúttal ne adjuk meg az esélyt ellenfélnek, hogy éljen az ilyen lehetőségekkel, ehhez pedig az kell, hogy sokkal jobban koncentráljunk” – idézte a klub honlapja a futballistát.

Peter Stöger vezetőedző szerint a Ferencváros tovább fog jutni, ha a legjobbját nyújtja a litván csapat ellen.

„Hiába vagyunk mi az esélyesek, a Zalgiris ellen közel a legjobbunkra lesz szükség a továbbjutáshoz. Ha magas szinten tudunk játszani, ez sikerülni fog” – mondta hétfői sajtótájékoztatóján a nyáron kinevezett szakember, hozzátéve, hogy az ellenfél négy- és ötvédős rendszerben is képes játszani, ők azonban mindkettő ellen felkészültek.

„A Zalgiris sokkal szervezettebb, ám kevésbé fizikális, mint a Prishtina volt, így nehéz a két együttest összehasonlítani. Nem számítok könnyű találkozóra, de mi vagyunk a jobb csapat” – jelentette ki Stöger.

Az első találkozó ma este 20 órakor kezdődik a Groupama Arénában, a visszavágót pedig a jövő héten rendezik. A párharc győztesének még két kört kellene sikerrel vennie a csoportkörös szereplésért, míg a vesztes az Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójában folytathatja.

Tegnap Nyonban kisorsolták a selejtező harmadik fordulójának párosítását is, ez alapján a Ferencváros – ha sikerrel veszi a Zalgiris Vilnius képezte akadályt – jóval nehezebb feladatra készülhet: a Slavia Praha együttesével találkozik.

mti/ph

(Kiemelt kép: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj)

Legnépszerűbb cikkeink