Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Mészáros gyerekei lassan dupla annyiért készíthetik elő a Nemzeti Atlétikai Stadiont

Létrehozva:

7,81 milliárdnál tart a Nemzeti Atlétikai Stadion bontási, előkészítési munkáinak szaldója, 2019 novemberében 4 milliárdról indult a projekt.

Drágult a Nemzeti Atlétikai Stadion, a október 5-i Magyar Közlönyben közölt rendelet alapján ugyanis a kormány kiegészítette a stadion megvalósításához szükséges bontási, megszüntetési és egyéb kapcsolódó, kivitelezést megelőző munkálatokhoz szükséges feladatokat, egyúttal a forrásokat is bővítette, vette észre a Pesti Hírlap.

 

Próbacölöpözés és próbaterhelés szükségeltetik, ami 53,17 millió forintba kerül, a bontási, megszüntetési és egyéb kapcsolódó, kivitelezést megelőző munkálatokhoz szükséges források pedig 7,76 milliárdról 7,81 milliárd forintra nőnek.  

 

Ez nem az első drágulás, májusban már kapott a projekt 1,9 milliárdot, így a kezdeti, 2019 novemberében jóvá hagyott 4 milliárdos költség most már 7,8 milliárdnál tart, és ez még csak a bontási, megszüntetési és egyéb feladatokat jelenti. A munkálatokat a Fejér-B.Á.L Zrt. a Föld-Trans 2001 Kft.-vel együtt végzi el, az előző Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége.

 

Legnépszerűbb cikkeink